Mastercard otkriva najbolje gradove za zabavu

  Mastercard otkriva najbolje gradove za zabavu

  Broj međunarodnih putovanja nastavlja da raste nevjerovatnom brzinom, čime se transformišu privrede pojedinih gradova i zemalja, a ljude ohrabruju da prošire svoje vidike – bilo da putuju zbog posla ili zabave. Prikupljajući podatke o trendovima u međunarodnim putovanjima skoro cijelu deceniju, kompanija Mastercard danas je predstavila izdanje „Zabava“ svog Indeksa gradova destinacija, koji rangira međunarodne destinacije sa najvećim brojem posjetilaca koji u njih ne putuju zbog posla, već da se opuste i zabave.

  Punta Kana nalazi se na prvom mjestu ove liste gradova sa više od 90% gostiju u 2017. godini koji nisu došli zbog posla već na odmor ili u posjetu porodici. Na listi se nalazi i nekoliko manje poznatih destinacija koje su popularne među eko-turistima, ljubiteljima historije, plaža i avantura.

  Listu top 10 gradova od kojih svaki ima jedinstvenu kulturu, ali koje spaja fokus turista na opuštanje i zabavu, čine:

  1. Punta Kana, Dominikanska Republika (99,9%)
  2. Kusko, Peru (98%)
  3. Đerba, Tunis (97,7%)
  4. Rivijera Maja, Meksiko (97,5%)
  5. Palma de Majorka, Španija (97,2%)
  6. Kankun, Meksiko (96,8%)
  7. Bali, Indonezija (96,7%)
  8. Panama, Panama (96,3%)
  9. Orlando, SAD (94,1%)
  10. Puket, Tajland (93%)

  „Putovanja nam omogućavaju da proširimo svoje vidike kroz istraživanje novih mjesta, upoznavanje ljudi i sticanje novih iskustava”, izjavio je Frensis Hondal, direktor sektora za programe lojalnosti i upravljane servise u kompaniji Mastercard. „Novo izdanje Mastercard Indeks gradova destinacija pokazuje da određeni gradovi širom svijeta prate taj trend i grade sopstveni brend na zabavi, opuštanju i uživanju putnika koji dijele slično viđenje toga šta jednu destinaciju čini atraktivnom.”

  Kompanija Mastercard je fokusirana da pomogne korisnicima kartica da bezbrižno proputuju svijet uz lako planiranje putovanja i neometano i praktično korištenje platnih sredstava bilo gdje u svijetu, kao i sigurni prihvat kartica i drugih platnih rješenja na milionima lokacija širom svijeta. Primamljive putne ponude i pogodnosti pomažu putnicima na svakom koraku njihovog putovanja. Više informacija možete pronaći na mastercard.com.

  Dodatni podaci iz Mastercard Indeksa gradova destinacija 2018. biti će objavljeni kasnije ove godine.

  O Mastercard Indeksu gradova destinacija

  Mastercard Indeks gradova destinacija rangira gradove prema ukupnom broju posjeta međunarodnih putnika koji noće u tim gradovima, kao i njihovoj prekograničnoj potrošnji, a dodatno prognozira rast broja posjetilaca i putnika. Indeks gradova destinacija: Zabava posebnu pažnju usmjerava na gradove koji, prema rezultatima istraživanja Nacionalnih turističkih organizacija o međunarodnim posjetiocima, imaju najveću koncentraciju posjetilaca koji su doputovali iz razloga koji isključuju poslovne.