Mercedes-Benz A-Klasa Roadshow posjetio Sarajevo

  Mercedes-Benz A-Klasa Roadshow posjetio Sarajevo

  Kompanija STARline d.o.o. predstavila je u sklopu Mercedes-Benz Roadshowa u Sarajevu novi model A-Klase, koji je po prvi put dobio svoju limuzina izvedbu.

  Ekipa Furaj.ba među prvima je imala priliku upoznati i testirati ovu kompaktnu, sportsku limuzinu u Bosni i Hercegovini.

  A-Klasa limuzina nalazi se u samom vrhu kompaktnog segmenta kad je u pitanju prostor za glavu u zadnjem dijelu, dok široki otvor prtljažnika omogućava praktičan i lak utovar i istovar čak i većeg prtljaga. Model limuzine posjeduje i sve poznate vrline A-Klase. Tu spadaju moderni i efikasni motori, visok nivo sigurnosti zahvaljujući vrhunskim sistemima asistencije u vožnji, kao i intuitivni i pametni infotainment sistem MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Pored toga, nova A-Klasa limuzina ima najniži aerodinamični otpor čime brani svjetski rekord modela CLA Coupe. Dobra aerodinamika presudni je faktor i za niske vrijednosti potrošnje goriva.

  A-Klasa limuzina je pravi izbor za sve koji traže kompaktnu, sportsku limuzinu sa odvojenim prtljažnikom. Ona ujedno predstavlja ulazni model u svijet Mercedes-Benz premium limuzina. Zajedno sa modelima C-Klase, E-Klase i S-Klase, Mercedes-Benz danas posjeduje najkompletniju ponudu premium limuzina.

  Model A-Klase je dostupan sa benzinskim motorima 160 – 109KS, 180 – 136KS,  200 -163KS, 220 – 190 KS, 250 – 224KS , te dizelskim motorima 160d – 95KS, 180d – 116KS, 200d – 150KS, 220d – 190.

  Startna vrijednost novog modela A-Klase je 44.896,00 KM, a kompakte A limuzine 48.116,00 KM.

  Testiranje novog modele A-Klase, kao i ostalih modela Mercedes-Benz porodice, moguće je zakazati u prodajnom salonu putničkih vozila kompanije STARline d.o.o. u Sarajevu, u ulici Muje Šejte br. 7, Vogošća-Sarajevo.