Merima Omerašević – Super hrana Berlina

  Merima Omerašević – Super hrana Berlina

  Merima Omerašević, pionirka u pravljenju sirovih torti u BiH, te raznih veganskih delicija, sva svoja putovanja koristi za upoznavanje bogate ponude iz ove kulinarske oblasti kako bi nadogradila svoje znanje.

  Sirova hrana postaje popularna zbog brojnih pozitivnih uticaja na organizam. Zato iskoristite boravak u popularnim evropskim zemljama da probate nešto što postaje novi hit, a ako se nađete u Berlinu od koristi vam mogu biti Merimini savjeti.

  Funk you

  Healthy food & drinks café restoran Funk you nalazi se na dvije lokacije u njemačkoj prijestolnici. Jedan je u trgovačkom centru Bikini Berlin, u ulici Budapester Str. 46, koja pripada dijelu grada Berlin Mitte. Blizu je Zoo Berlin. Druga lokacija je u ulici Rosenthaler Str. 23. Ovdje možete kupiti obilje veganskih proizvoda, no i drugih namirnica koje se smatraju dobrim, poput poširanog jaja na avokado tostu, ili feta sira u salatama. U ponudi je i odličan matcha latte s kravljim ili biljnim mlijekom.

  Chaya

  U gore pomenutom trgovačkom centru, na prvom spratu, nalazi se još jedna cool radnja nazvana Chayaa little bit of Japan in Berlin. U njoj ćete vidjeti odličan izbor matcha praha, zelenog čuda za dobro zdravlje, po pristupačnim cijenama ovisno o gramaži i kvaliteti.

  Daluma

  Daluma je restoran i shop zdrave hrane, odličnih smoothieja i sokova. Nalazi se u ulici Weinbergsweg 3, naselje Berlin Mitte. Ne propustite priliku da kušate njihovu pastu uz svježe cijeđeni sok, te ukusne matcha čokoladice.

  Superfoods & Organic Liquids

  Odmah preko puta radnje Daluma, u ulici Weinbergsweg 23, nalazi se radnja Superfoods & Organic Liquids. Ovo je ekstra prilika da kupite organsko voće, povrće, razne vrste super hrane, hrane bez glutena, raw i veganske hrane, te da unesete energiju hranjivim supama, salatama, sokovima i smoothiejima.

  Liquid garden

  Liquid garden, smješten u ulici Stargarder Str. 72 (Prenzlauer Berg), nudi zdrave napitke. Probajte obavezno acai bowl i quinoa bowl. Ovdje također možete popiti i kafu i čaj.