Mladić porijeklom iz BiH predstavlja Njemačku na Eurosongu

    Mladić porijeklom iz BiH predstavlja Njemačku na Eurosongu

    Mladi Benjamin Dolić porijeklom iz Velike Kladuše predstavljat će ove godine Njemačku na najpopularnijem evropskom muzičkom takmičenju Eurosong u Rotterdamu sa pjesmom “Violet Thing”, koji će biti održan u maju ove godine.

    Ovaj 22-godišnjak koji je u Njemačkoj poznat kao Ben Dolić postao je popularan u toj zemlji poznat nakon učešća u osmoj sezoni takmičenja The Voice of Germany gdje je osvojio drugo mjesto. Rođen je u Ljubljani, gdje se sa 12 godina takmičio u slovenačkoj emsiji “Ja imam talent” gdje je stigao do polufinala. Dok je pohađao srednju školu postao je dio grupe D Base s kojom je 2016. godine pokušao predstavljati Sloveniju na Eurosongu sa pjesmom “Spet živ”, no nisu uspjeli proći u superfinale.

    “Zdravo svima, veoma sam uzbuđen što ću vam reći ovu veliku vijesti. Predstavlajt ću Njemačku na ovogodišnjem Eurosongu s potpuno ovim singlom “Violent Thing”. Ovo je za mene velika čast i jedva čekam da stanem na binu i dam sve od sebe”, napisao je Benjamin na svojoj oficijelnoj Facebook stranici.