Mobilni telefon NOA H10 predstavljen na svečanom prijemu u Sarajevu

  Mobilni telefon NOA H10 predstavljen na svečanom prijemu u Sarajevu

  Sinoć je u sarajevskoj Vijećnici na spektakularan način predstavljena bosanskohercegovačka kompanija Noa Group d.o.o. i najnoviji smartphone NOA H10.

  h10_05

  Predstavljanju su prisustvovali mnogobrojni gosti. Predstavnici političkog, diplomatskog, kulturnog i biznis establišmenta. NOA Group d.o.o. je bosanskohercegovačka kompanija koja ima internacionalno strateško biznis partnerstvo sa izvornim tvorcem NOA brenda, kompanijom Hangar 18 iz Republike Hrvatske, te regionalnu autorizaciju brenda NOA. Široj javnosti predstavljeni su razvojni investicijski kapaciteti u BiH, kao i detalji izgradnje regionalnog razvojnog centra za administrativnu i tehničku podršku. Vezano za zapošljavanje u ovom razvojnom periodu, NOA Group će direktno uposliti oko 100 mladih visoko obrazovanih ljudi i indirektno davanjem poslova bosanskohercegovačkim firmama još toliko. Planovi NOA Group su da direktno u BiH investira 4.000.000 KM u već pomenuti razvojni i distributivni centar.

  h10-kompozicija_5878fd0199c69_680x400c

   

  Za dalji razvoj modela, širenje na nova tržišta i stabilizaciju poslovanja NOA Group investira 25.000.000 KM zajedno sa Hangar 18 Hrvatska. “Naše partnerstvo pokazuje da se na ovim prostorima može još uvijek zajednički raditi dobar posao. Sama sinergija NOA grupacije na regionalnom nivou pokazat će znatno bolje stope rasta i strateško korporativno pozicioniranje. Ovo je prvi put da zaista i istinski imamo regionalni brand koji je idejno potekao sa ovih prostora. Mi jesmo i hoćemo da budemo regionalni igrač u ovom segmentu biznisa. Naš fokus jeste region a posebno ističemo Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Albaniju i Kosovo. Zatim zemlje Bliskog Istoka Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein, Katar, Kuvajt, Saudiska Arabija i Turska. Posebno za mene lično je velika satisfakcija što će Bosna i Hercegovina-Sarajevo biti okosnica spomenutog razvoja” – izjavio je prvi čovjek NOA Group mag. ecc. Nermin Hubić.

  “Izrazito nam je zadovoljstvo što je netko prepoznao potencijal našeg brenda, i što smo uspjeli naći zajednički jezik. IT industrija je jedna od najzahtjevnijih područja na suvremenom tržištu koja je na ovim područjima bila zanemarivana, unatoč činjenici da je jedan od najvećih generatora ekonomskog rasta. Ovo strateško partnerstvo cilja na uspostavu dugoročne regionalne suradnje na području razvitka tržišta mobilne telefonije i srodnih tehnologija. Nadamo se da će ova multinacionalna suradnja biti kamen temeljac budućih ekonomskih projekata koji će pomoći razvitku BiH i ostalih država u regiji i šire.” – izjavio je prvi čovjek Hangar18 Mario Kralj. Cilj NOA Group je saradnja sa svim relevantnim telekom operaterima, kao i da se brend NOA plasira na cijelo tržište putem lanca svojih partner distributera.

  NOA Group na tržište ulazi kao društveno odgovorna kompanija, te su u toku svog predstavljanja javnosti uručili poklon vaučere predstavnicima udruženja:

  – Udruženje Roditeljska kuća Sarajevo

  – Udruženje Iskre Banja Luka

  – Udruženje Vedri osmjeh Mostar