Napravite prve ski i snowboarding korake besplatno na Bjelašnici

Napravite prve ski i snowboarding korake besplatno na Bjelašnici

Udruženje Ekvilibrijum – Škola skijanja Balance u subotu 20. februara pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade će svim zainteresiranim omogućiti besplatnu ski i snowboard obuku na olimpijskoj planini Bjelašnici.

BJELAŠNICA

Projekat “Bjelašnica mladima” je nastao iz ideje da mladi trebaju inicirati, oblikovati i provoditi programe osmišljavanja slobodnog vremena, sa posebnim fokusom na promociju i organizaciju sportskih i rekreativnih aktivnosti, posebno u otvorenom prostoru, te tražiti od društvene zajednice način da ih u tome podrži i osigura uvjete za rad.

Ministarsto za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je prepoznalo ideju i svrhu projekta te omogućilo da se svim zainteresiranim, naročito mladima, osigura besplatna ski i snowboard obuka, kao idealna aktivnost usljed COVID-19 pandemije, kada je pristup sadržaju namijenjen mladim osobama iznimno limitiran.

Sve zainteresovane osobe, koje žele da se besplatno okušaju u ski i snowboard tehnikama, imaju priliku da to urade u subotu sa početkom u 10 sati. Program će se odvijati na lokalitetu skijališta Babin Do na Bjelašnici.

Za podizanje raspoloženja svih prisutnih bit će zaduženi poznati DJ dvojac iz Brown Sugar RnB ekipe, Merakoon i DJ Soul.

“Napominjemo da će organizacija događaja biti prilagođena epidemijskoj situaciji i u skladu za odlukama Kriznog štaba. Unutar prostora održavanja manifestacije, u svakom trenutku će moći biti prisutno maksimalno 30 osoba, strogo poštujući epidemijske mjere. Pozivamo sve ljubitelje skijanja i snowboarda, zdravog života i dobre zabave u planinskom ambijentu, da posjete Bjelašnicu i savladaju svoje prve ski i snowboard korake”, poručili su organizatori.

Uz podršku prijatelja projekta, osigurane su i nagrade, te pokloni za učesnike i učesnice.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

BJELAŠNICA – NEPRISTUPAČNA DAMA

CJENOVNIK SKI KARATA – BJELAŠNICA/IGMAN

AUTOBUSOM CENTROTRANSA NA BJELAŠNICU I VLAŠIĆ

GDJE JESTI NA BJELAŠNICI