Niskobudžetne avio kompanije – Da li smo se navikli?

  Niskobudžetne avio kompanije – Da li smo se navikli?

  U našem regionu sad već lete više od 10god. Kada je obavljen prvi let avio kompanije Wizz Air iz Beograda, aprila 2011, mnogi su već imali značajna iskustva u ovoj vrsti putovanja koristeći aerodrome u Budimpešti ili Temišvaru. Sad u regiji već imamo WizzAir, Vueling, EasyJet, Germanwings, Norwegian. Šta smo naučili?

  2

  Ono što je najvažnije, možemo se osloniti na red letenja i tačnost ovih kompanija. Otkazivanje letova ili promjena vremena se dešavaju ali ne češće od klasičnih kompanija, a i kad se dese, najavljuju se dovoljno vremena unapred.

  Ne treba ih koristiti kada šaljete na put dijete koje nije napunilo 14 godina jer ove kompanije ne pružaju uslugu pratnje djeteta. Ne treba ih koristiti ako nosite sa vama kućnog ljubimca na put jer ih ne primaju na let.

  Osim karte, on-line treba da odštampate i vašu kartu za ukrcavanje (boarding pass) i uplatite prtljag, u protivnom će vas to na samom aerodromu pred let skupo koštati. Uradite i transfer od aerodrome gdje slijećete, do grada, jer ga nude povoljnije nego na licu mjesta.

  Ukoliko ga kompanija nudi, uradite opcju let+smještaj+parking. I to je mnogo povoljnije nego kada ove usluge trazite odvojeno jedno od drugog. Ponude su odlične.

  Imajte u vidu da na mnogim niskobudžetnim kompanijama možete da promijenite ime što na klasičnim kompanijama nikad nije moguće.

  Naučili smo i da  Bookiraj povremeno nagrađuje :). Ako imate avio kartu sa polijetanjem iz Budimpešte, pišite im na kontakt@bookiraj.comi nagradiće najbržeg putnika „sitnicom“ koja može da Vam puno znači na aerodromu u Budimpešti.

  Izvor: Bookiraj.com