Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana – nova šansa...

  Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana – nova šansa za bh. firme

  Nakon Minhena (2015.) i Dortmunda (2016.), ovogodišnja B2B-konferencija „Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana” po prvi put će se održati izvan Njemačke.

  Konferencija ove sourcing-inicijative za Zapadni Balkan – projekta njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME), njemačkog Saveznog ministarstva za privredu i energiju (BMWi) te njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHK) održat će se 31. maja u Beogradu.

  Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim firmama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. Zainteresovane njemačke firme dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj firmi iz elektro i elektronskog sektora.

  Koncept projekta se bazira na B2B-matchmaking platformi:

  • Četrdeset osam (48) zainteresovanih njemačkih kompanija navelo je u svojim profilima djelatnosti i konkretne proizvodne zahtjeve koji su upućeni firmama u zemljama Zapadnog Balkana. U profilima njemačkih kompanija se navodi šta sve firma, tj. proizvođač iz regiona, treba da ima u svom proizvodnom portfoliju kako bi se kvalifikovao za potencijalnu saradnju.
  • Bh. firme svoju zainteresovanost za učešće u ovom projektu prijavljuju popunjavanjem prijavnog formulara koji se nalazi na web stranici Predstavništva njemačke privrede u BiH.
  • Dostavljene aplikacije se šalju njemačkim kompanijama na uvid koje kroz sistem ocjenjivanja biraju firme s kojima žele da održe sastanak na događaju u Beogradu ove godine.

  Službeni jezik na B2B-događaju je engleski, tj. B2B-sastanci će se odvijati na engleskom jeziku (opcionalno njemački jezik). Broj mjesta je ograničen, o konačnom odabiru za učešće na B2B-susretu 31.05.2017. u Beogradu odlučuju njemačke kompanije. Kotizacija za učešće na ovom događaju se ne naplaćuje.

  Rok za dostavu prijava za učešće u ovom projektu je 25.04.2017. god., a više informacija o inicijativi te uslovima učešća objavljeno je na web stranici Predstavništva njemačke privrede u BiH. OVDJE