Nova godina 2020. u Dubaiu s Relax Toursom

Nova godina 2020. u Dubaiu s Relax Toursom

Dubai – dragulj arapskog zaljeva je izuzetno i kontrastno mjesto predstavlja pravi svijet u malome koji može zadovoljiti potrebe i želje baš svakog gosta. Ujedno se smatra i  gurmanskom prijestolnicom Srednjega istoka. Posjetite ovaj čuveni emirat i priuštite si bezcarinsku kupovinu, razgledavanje mjesta s pogledom na najviše građevine na svijetu, večernje krstarenje rijekom, ulaz u najveći vodeni park te uživanje na zlatno pješčanoj plaži toploga mora. Osim Dubaija imat ćete priliku upoznati još i zanimljivu prijestolnicu Arapskih Emirata – Abu Dhabi koji vas, sigurni smo, neće ostaviti ravnodušnima…

Direktan let – Ljeto u decembru

1.DAN / 28.12.2019 / SARAJEVO – DUBAI

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 3 sata prije leta. Let za Dubai u 17:25 h na letu broj FZ-762. Slijetanje u Dubai u 02:00 h. (SVA NAVEDENA VREMENA SU LOKALNA). Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

2.DAN / 29.12.2019 / DUBAI                          

Nakon doručka u hotelu slijedi fakultativno razgledanje Dubaija. Obići ćemo i Jumeirah Beach hotel i Burj Al Arab hotel, najluksuzniji i najviši hotel na svijetu. Mogućnost posjete Souk Madinat Jumeirah (Turistički bazar), sjedište kafića i restorana sa jako dobrim pogledom na hotel Burj Al Arab. Prolazak pored Sheikh Mohamed Bin Rashid palače i dolazak na ostrvo Palme Jumeirah na kojoj se nalazi prekrasni i dobro poznati hotel Atlantis. Na kraju izleta prilika da se vidi najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa, najveći tržni centar na svijetu, Dubai mall i igrajuće fontane koje oduzimaju dah. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN / 30.12.2019 / DUBAI – ABU DHABI – DUBAI

Nakon doručka u hotelu odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Abu Dhabi, “Manhattan” Bliskog Istoka, prijestolnicu Ujedinjenh Arapskih Emirata, administrativno središte zemlje te središte naftne industrije. Dvosatna vožnja pustinjskim krajolikom. Grad odlikuje mnoštvo zadivljujućih modernih zdanja s elementima islamske arhitekture. Obilazak Sheikh Zayed džamije, Heritage village i Ferrari world-a. Nakon cjelodnevnog izleta povratak u hotel u Dubai. Noćenje.

4.DAN / 31.12.2019 /DUBAI – SRETNA NOVA GODINA

Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti te pripreme za individualni doček Nove godine na otvorenom. Noćenje. U hotelu.

5.DAN/ 01.01.2020 / DUBAI

Nakon doručka u hotelu predlažemo vam poslijepodnevni fakultativni odlazak u pustinju. Tura Vas vodi ravno u srce pustinje uzbudljivom vožnjom luksuznim džipovima sa profesionalnim vozačima te uživanju u očaravajućoj ljepoti uz jahanje kamila i skijanje na pijesku uz dosta uzbuđenja i zabave… Imat ćete priliku jahati kamile pokraj Beduinskog sela, te probati Shishu (nargilu), uz prelijepi zalazak sunca. Uz sve to ćete probati ukusni roštilj uz koji će Vas zabavljati trbušna plesačica. Povratak u hotel i noćenje.

6.DAN/ 02.01.2020 / DUBAI

Nakon doručka predlažemo slobodno vrijeme za individualne aktivnosti: uživanje na plažama, shoppingu, šetnji. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativno Dhow krstarenje kanalima sa uključenom večerom. Noćenje u hotelu.

7.DAN/ 03.01.2020 / DUBAI

Nakon doručka predlažemo slobodno vrijeme za individualne aktivnosti: uživanje na plažama, shoppingu, šetnji. Noćenje u hotelu.

8.DAN / 04.01.2020/ DUBAI – SARAJEVO               

Nakon doručka odjava iz hotela te transfer do aerodroma. Let za Sarajevo u 12:55 h na letu broj FZ-761. Dolazak u Sarajevo predviđen je 16:15 h po lokalnom vremenu. Sa pjesmom na usnama i osmijehom na licima završava se naše jedinstveno putovanje u Dubai.

CIJENA:

Termin: 28.12. – 04.01. / 8 dana – 7 noćenja

Prijevoz: avion – direktan let

Cijena aranžmana po osobi (minimalno 20 prijava)

               Hotel RANE REZERVACIJE DO 30.10. REDOVNE REZERVACIJE
3* Ibis Al Barsha ili sličan https://www.accorhotels.com/gb/hotel-6540-ibis-dubai-al-barsha/index.shtml  1699 KM 1799 KM
4* Novotel Al Barsha

https://www.accorhotels.com/gb/hotel-6535-novotel-dubai-al-barsha/index.shtml

 

1899 KM 1999 KM

 U CIJENU JE UKLJUČENO:

  • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo-Dubai-Sarajevo (Fly  Dubai) – direktan let
  • Transfer aerodrom–hotel-aerodrom
  • Smještaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u 1/2 sobi u odabranom hotelu
  • Pratilac putovanja na minimalno 20 prijava
  • Troškove organizacije putovanja

 

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

  • Aerodromske taxe 180 eur po osobi
  • Cijenu vize sa ishođenjem 175 KM (potrebna jasna kopija pasoša – validnost minimalno 6 mjeseci)
  • Boravišnu taxu koja se plaća direktno na recepciji hotela i iznosi od 10-20 AED po osobi po danu
  • Fakultativne izlete
  • Doplatu za 1/1 sobu

 

RELAX TOURS

033 263 330

033 270 060

Više informacija možete pronaći OVDJE.

 

Zato što jedan članak nije dovoljan….

DUBAI, GRAD BLJEŠTAVILA