Nova godina 2020. u Rimu s Relax Toursom – direktan let

Nova godina 2020. u Rimu s Relax Toursom – direktan let

Toliko zanimljivih i uzbudljivih stvari ima rijetko koja druga zemlja kao Italija. Ovdje su živjele i umrle dvije cijele civilizacije, rimska i renesansna, ostavivši veličanstvene tragove. Glavni grad Rim nije ni grad na sedam brežuljaka, ni grad u koji na razumljiv način vode svi putevi, nego metropola za čije bi upoznavanje trebalo najmanje mjesec dana. To je grad čudesnih i lijepih kontrasta. A sunce se pobrinulo da učini Talijane nešto vedrijima od svojih susjeda. Kada ih promatrate kako uzbuđeno razgovaraju i gestikuliraju s nekoliko bezazlenih uvreda i prijetnji, kada je Vaš auto na krajnje nekonvencionalan način potisnut iz prometa, kada na sve dobijete odgovor: “lako ćemo” – onda znate zasigurno: Vi ste u Rimu.

1.DAN / SARAJEVO – SARAJEVO – RIM / 30.12.2019

Polijetanje iz Sarajeva u 09:15h te direktan let iz Sarajeva za Rim (u trajanju cca 1h i 10min). Po slijetanju u Rim nakon pasoške kontrole autobuski transfer do hotela. Check-in i nakon toga vrijeme za odmor. Svi putevi vode u Rim, stoga vam mi preporučujemo fakultativni obilazak Rima, a obilazak je predviđen gradskim prijevozom  u pratnji lokalnog vodiča ćete obići: Španske stepenice, Pantheon, Trg Navona i poznati Fontanu di Trevi. Povratak u hotel, te večer slobodno za induvidualne aktivnosti i odmor. Noćenje u hotelu u Rimu.

2.DAN / RIM / 31.12.2019

Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet obilazak Vatikana i vatikasnkih muzeja. Najmanja i jedna od najbogatijih država na svijetu je zapravo kvart Rima. U epicentru, grada i države, nalaze se vatikanski muzeji, jedan od najstarijih na svijetu. Obilazak traje cca 2h u pratnji lokalnog certificarnog vodiča, a isti završava sa posjetom crkve Svetog Petra u Rimu. Kažu da ukoliko biste proveli minut vremena na svakom od eksponata bilo bi vam potrebno 14 godina. Poslije obilaska slobodno vrijeme i povratak u hotel. U večernjim satima tradicionalni doček Nove godine na rimskim ulicama i trgovima (induvidualno) – SRETNA NOVA 2020 GODINA! Povratak u hotel individualno. Noćenje u hotelu.

3.DAN / RIM  / 01.01.2020

Nakon doručka predlažemo cjelodnevni obilazak Rima, panoramsko razgledanje i šetnju. Obići ćemo najznačajnije kulturno – historijske spomenike, Castello San Angelo, Palata pravde, crkva Svetog Ivana Lateranskog, crkva Santa Maria Maggiore, Trg republike, Trg Venecija, Colloseum, Rimske forume. Slobodno vrijeme i povratak u hotel. Noćenje u hotelu.

4.DAN / RIM – TIVOLI – RIM – SARAJEVO / 02.01.2020

Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni obilazak Tivolija – Tivoli (latinski: Tibur) je drevni grad u talijanskoj administrativnoj regiji Laciju; središte dijeceze i istoimene općine u pokrajini Rima, udaljen je oko 30 km od samog Rima. Tivoli se nalazi na slapu rijeke Aniene preko Sabinskih planina odakle se pruža veličanstven pogled na dolinu Campagna romana. U Tivoliju se nalaze dva mjesta svjetske baštine UNESCO-a, Hadrijanova vila i Villa d’Este, koje su tu izgrađene zbog iznimnog krajolika i blizine Rima. Slobodno vrijeme nakon obilaska. U popodnevnim satima transfer do aerodroma i let za Sarajevo u 20:50 h.

Dolazak u Sarajevo sa osmjesima na vašim licima…

Termin putovanja: 30.12. – 02.01. / 4 dana – 3 noći

Prijevoz: avion – direktan let

Hotel Parco Tirreno 3+* ili sličan (http://www.parcotirreno.it/)

 

    Rane rezervacije

do 20.10.

Redovne

rezervacije

 

Minimalno 40 prijava

 

659,00 KM 759,00 KM
 

Minimalno 30 prijava

 

699,00 KM 799,00 KM

 

U CIJENU JE UKLJUČENO:

  • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Rim – Sarajevo
  • Transfer aerodrom Rim – hotel Rim – aerodrom Rim
  • Smještaj u hotelu 3+* na bazi 3 noćenja sa doručkom
  • Pratilac grupe iz Relax Tours-a (uz minimalno 40 prijava)
  • Organizacija putovanja

U CIJENU NIJE UKLJUČENO:

  • Aerodromske takse (+135 KM) -promjenjive do polaska
  • Doplata za jednokrevetnu sobu
  • Fakultativni izleti
  • Putničko zdravstveno osiguranje
  • Boravišnu taxu koju svi gosti plaćaju na licu mjesta / recepciji hotela ( 4 Eur po osobi i danu)

 

RELAX TOURS

033 263 330

033 270 060

Više informacija moćete pronaći OVDJE.