Nova godina u Rimu s Relax Toursom: Super cijena za rane i...

  Nova godina u Rimu s Relax Toursom: Super cijena za rane i redovne rezervacije

  Ako niste isplanirali novogodišnje putovanje, Relax Tours je za vas pripremio odličnu ponudu za putovanje u Rim po super cijeni za rane rezervacije do 30.11. i redovne od 01.12.2018.

  Toliko zanimljivih i uzbudljivih stvari ima rijetko koja druga zemlja kao Italija. Ovdje su živjele i umrle dvije cijele civilizacije, rimska i renesansna, ostavivši veličanstvene tragove. Glavni grad, Rim, nije ni grad na sedam brežuljaka, ni grad u koji na razumljiv način vode svi putevi, nego metropola za čije bi upoznavanje trebalo najmanje mjesec dana. To je grad čudesnih i lijepih kontrasta. A sunce se pobrinulo da učini Itlijane nešto vedrijima od svojih susjeda. Kada ih promatrate kako uzbuđeno razgovarajui gestikuliraju, s nekoliko bezazlenih uvreda i prijetnji, kada je vaš automobil na krajnje nekonvencionalan način potisnut iz prometa, kada na sve dobijete odgovor: “lako ćemo” – onda znate zasigurno: Vi ste u Rimu.

  Termin putovanja: 30.12. – 03.01. / 5 dana – 4 noći
  Prijevoz: avion iz Splita – direktan let Croatia Airlines

  CIJENA ARANŽMANA po osobi:

   

  Hotel Parco Tirreno 3+* http://www.parcotirreno.it/

  Cijena za rane rezervacije do 15.11. Cijena za redovne rezervacije
  Minimalno 30 prijava 799 KM           859 KM
  Minimalno 20 prijava 859 KM          899 KM

   

  Popusti za djecu uz 2 odrasla u sobi: djeca 0 – 2 god: 250 KM popusta na aranžman / 2 – 12 god: 150 KM popusta na aranžman. Agencija zadržava pravo izmjene cijene u slučaju izmjene kalkulacijske baze.

  Hotel je lociran na Via Aurelia – 500 metara od metro stanice Cornelia. Od stanice Cornelia šesta metro stanica je Piazza dei Poppolo, sa koje počinje centralna šetališna zona Rima, Via del Corso, na čijem drugom kraju se nalazi Piazza Venezia. U blizini hotela ( Via aurelia ) se nalazi nekoliko restorana, a na trgu kod metro stanice Cornelia se nalazi veliki hipermarket.

  ARANŽMAN UKLJUČUJE:

  • Avio prevoz na relaciji Split – Rim – Split
  • Transfer aerodrom Rim – hotel Rim – aerodrom Rim
  • Transfer Split – Sarajevo – Split
  • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom
  • Pratilac grupe iz Relax Tours-a (uz minimalno 30 prijava)
  • Organizacija putovanja

  ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:                                            

  • Aerodromske takse + 219 KM
  • Doplata za jednokrevetnu sobu: 245 KM
  • Fakultativni izleti
  • Putničko zdravstveno osiguranje
  • Boravišnu taxu koju svi gosti plaćaju na licu mjesta / recepciji hotela ( 4 Eura po osobi i danu)

   KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

  I DAN / SARAJEVO – SPLIT – RIM / 30.12.2018

  Polazak iz Sarajeva u jutarnjim satima ispred Zemaljskog Muzeja te vožnja do aerodroma u Splitu. Po dolasku na aerodrom Split, check in za Rim na letu OU 380. Predviđeno polijetanje za Rim u 16:10 sati. Slijetanje u Rim u 17:10 sati, te transfer u hotel, smještaj. Slobodno veče za odmor. Noćenje u hotelu u Rimu.

  II DAN / RIM / 31.12.2018

  Doručak. Nakon doručka…Svi putevi vode u Rim, stoga Vam mi preporučujemo  fakultativni obilazak Rima: u obilasku Rima ćete istinski uživati, a u pratnji lokalnog vodiča ćete obići: Colosseum, Spomenik Viktoru Emanuelu, trg Venecija, Panteon, Trg Kampo de Fiori, Španski trg, Kapitol, Palatin, Via Sakra, Rimski forum, crkva Sv. Marija Mađore  kao i Španske stepenice, fontana Di Trevi i impoznantni Koloseum koji je proglašen za novo svjetsko čudo. Trestevere, boemska četvrt, živog duha, uskih ulica i puna turista koji žele da uživaju poslije obilaska glavnih znamenitosti grada, upotpunjuje nam sliku o Rimu kao gradu kompletne turističke ponude – od vrhunskih atrakcija do fenomenalnog provoda. Slobodno poslijepodne. U večernjim satima tradicionalni doček Nove godine na rimskim ulicama i trgovima (induvidualno) – SRETNA NOVA 2019 GODINA …Povratak u hotel individualno.  Noćenje u hotelu.

  III DAN / RIM   / 01.01.2019

  Nakon doručka slobodno vrijeme za individualno istraživanje grada, možete individualno obići najmanju državu na svijetu Vatikan – prošetajte se trgom Sv. Petra I uživajte u pogledu.  Noćenje u hotelu.

  IV DAN / RIM – TIVOLI – RIM / 02.01.2019                                                                                                                       

  Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni obilazak Tivolija – Tivoli (latinski: Tibur) je drevni grad u talijanskoj administrativnoj regiji Laciju; središte dijeceze i istoimene općine u pokrajini Rimu, oko 30 km od samog Rima. Tivoli se nalazi na slapu rijeke Aniene preko Sabinskih planina odakle se pruža veličanstven pogled na dolinu Campagna romana. U Tivoliju se nalaze dva mjesta svjetske baštine UNESCO-a, Hadrijanova vila i Villa d’Este, koje su tu izgrađene zbog iznimnog krajolika i blizine Rima. Povratak u Rim, te slobodno poslijepodne. Noćenje u hotelu.

  V DAN / RIM – SPLIT –  SARAJEVO / 03.01.2019                                                                                                               

  Doručak. Slobodno vrijeme za individualno uživanje u Rimu. U skladu sa vremenom polijetanja, transfer na aerodrom i let za Split. Prijava na let OU 381, te predviđeno polijetanje prema Splitu u 18:00 sati. Slijetanje u Split u 19:15 sati. Transfer autobusom iz Splita do Sarajeva. Dolazak u Sarajevo sa osmjesima na vašim licima…

  NAPOMENA: Smještajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije. Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo , tople i hladne napitke. Ljubazno vas molimo da fakultativne izlete uplatite minimalno 15 dana prije putovanja.