Nova Hyundai Elantra, bolja od svih

  Nova Hyundai Elantra, bolja od svih

  Novi standard u klasi kompaktnih sedana.

  • Elantra najprodavaniji Hyundai model u svijetu.
  • Višestruko nagrađivani kompaktni sedan.
  • Vodeći u klasi po pouzdanosti i sigurnosti.

  Nova Elantra postavila je novi standard u klasi kompaktnih sedana; 40 milimetara je duža od prethodne generacije, te donosi veliki prostor u unutrašnjosti koji se može uporediti s prostorom većeg segmenta vozila. Karoserija je dizajnirana tako da poboljša izdržljivost i čvrstoću, te ista sadrži 32% više visoko napregnutih čelika za razliku od prethodne.

  Nova Elantra također je napravila još veći iskorak u domenu sigurnosti i tehnoloških dodataka, kao što su sjedište s integrisanom memorijom za poboljšani komfor vozača, pametni prtljažnik, nezavisno kočenje u slučaju nužde, sistem detekcije mrtvog ugla i sistem upozorenja prilikom skretanja u drugu traku.

  (Prezentacija novog modela u Sarajevu)

  Hyundai inžinjeri razvili su efikasne i efektivne motore koji donose impresivne performanse u kombinaciji s manuelnim ili automatskim mjenjačem. Sve opcije nude štedljive agregate i nisku emisiju CO2, što potvrđuje opredjeljenje Hyundaija da unaprjeđuje efikasniju potrošnju goriva.

  Inače, prvi model Elantre predstavljen je prije više od 25 godina i u to vrijeme prodano je više od 10 miliona jedinica. Svaka naredna generacija Elantre doprinosila je rastu popularnosti ovog modela i danas je najprodavaniji Hyundai model. Nova Elantra naprednija je od svojih prethodnika ne samo zahvaljujući svom dizajnu, već i efikasnosti goriva, komforu i sigurnosnim dodacima.