Novi Crafter – nova dimenzija

  Novi Crafter – nova dimenzija

  Praktičniji, ekonomičniji i inovativniji kao nikada do sada.

  4 bazna modela, 3 dužine, 3 visine

   3 pogona u kombinaciji sa manuelnim ili automatskim mjenjačem – prednja vuča, zadnja vuča i 4MOTION pogon na sva 4 točka

  Proširen izbor asistencija vozaču

  Potpuno novo Volkswagen vozilo

   

  Mostar, 09.05.2017

  Nakon uspješne svjetske premijere koju je novi Crafter doživio krajem prošle godine svoju zvaničnu promociju i početak prodaje u Bosni i Hercegovini ovlašteni importer marke Volkswagen privredna vozila za Bosnu i Hercegovinu, kompanija Porsche BH d.o.o. upriličila je u Mostaru u salonu ovlaštenog Volkswagen partnera M.R.M. Mostar.

  Novi Crafter rezulatat je višegodišnjeg rada i ideje da se kreira vrhunsko vozilo po mjeri njegovih korisnika. Solucije transporta koje nude najviši stepen efiksanosti, ideja na kojoj je baziran, novi Crafter postiže vrhunske performanse u više od šest kategorija u svojoj klasi vozila. To je već prepoznao Međunarodni žiri novinara za privredna vozila iz 24 evropske zemalje koji je proglasio novi Crafter najboljim je transportnim kombijem godine za 2017. godinu.

  Inženjeri iz Volkswagena su tokom razvojene faze radili zajedno sa korisnicima kako bi utvrdili potrebe korisnika i koji sistemi mogu efikasno ispuniti njihove zahtjeve. Kao rezultat toga, novi Crafter nudi inovativna, praktična i elektronska rješenja prilagođena različitim individualnim zahtjevima.

  Novi, izuzetno pouzdani motori EU 6 norme dizajnirani su za vožnje kako na lokalnim tako i na dužim međugradskim dionicama koji zajedno sa potpuno novim vanjskim izgledom vozila omogućavaju najmanju potrošnju i emisiju štetnih plinova u klasi. Kupci mogu birati između motora snage 75 kW (102 KS), 90 kW (122 KS), i 103 kW (140 KS) kao i biturbo TDI motora snage 130 kW (177 KS). Izbor motora zavisi od toga koji pogonski sistem je odabran, jer kupcima na raspolaganju stoje 3 varijate i to prednja ili zadnja vuče te pogon na sva četiri točka 4MOTION, a u ponudi su manuelni i automatski mjenjač. Takva raznolikost nikada ranije nije viđena u ovom segmentu.

  Kod novog Craftera pametno se kombinuju velike dimenzije tovarnog prostora sa minimalnim vanjskim dimenzijama što vozilo čini izuzetno pokretnim i izuzetno lakim za upravljanje, bez obzira na to koliki se teret prevozi, sve zahvaljujući elektro-mehaničkom sistemu upravljanja, koji se prvi put primjenjuje u ovoj klasi vozila. Što se tiče dužine i kapaciteta tovarnog prostora novi Crafter je prilično superioran u odnosu na svoje prethodnike kao i na konkurenciju.