Novi hotelski brend Ibis Styles u Sarajevu, investicija vrijedna 30 miliona KM

  Novi hotelski brend Ibis Styles u Sarajevu, investicija vrijedna 30 miliona KM

  Na mjestu nekadašnjeg hotela Sarajevo u općini Novi Grad uskoro će biti otvoren novi hotelski brend Ibis Styles, čime će biti obogaćena hotelsko – turistička ponuda u glavnom gradu BiH.

  Hotel Ibis Styles Sarajevo, dio je jedne od najvećih svjetskih grupacija AccorHotels, a sredinom novembra otvorit će svoja vrata prvim posjetiocima Sarajeva i domaćim gostima.

  Hotel je specifičan po tome što u svom sadržaju ima unikatan dizajn i to će biti svojevrsni prikaz Sarajeva u svim njegovim različitostima, a svaki element dizajna simbolizira nešto što imamo u Sarajevu, kao što su bosanski ćilimi, Zimske olimpijske igre, dok novi elementi simboliziraju novi pokret u Sarajevu, tako da će ovaj hotel, na neki način, biti prolaz u Sarajevo za turiste. Sama lokacija hotela je vrlo pristupačna za goste koji odsjedaju u hotelu da bi uživali u Sarajevu, ali i za kompanije. Hotel je od Međunarodnog aerodroma udaljen pet minuta, a nije puno udaljen ni od starog dijela grada. Konferencijski kapaciteti će biti najbolji u glavnom gradu. Konferencijske dvorane moći će da prime do 800 gostiju, tako da će biti privlačan i za kompanije.

  Novi hotelski brand Ibis Styles, spada u kolekciju ekonomskih, gradskih hotela koji posluju na preko 400 lokacija širom svijeta. Njegovim otvaranjem daje se poticaj domaćoj ekonomiji, a dolazak jednog od najbrže rastućih i najprepoznatljivijih AccorHotels brendova na bh. tržište unaprijedit će i standard kvalitete u hotelskoj industriji.

  Radove izvodi više od dvije stotine radnika iz 50 domaćih firmi, što svakako ima pozitivne efekte na razvoj naše privrede.

  Uskoro će biti izdata građevinska dozvola za izgradnju još jednog hotela u sklopu jedne turske grupacije koji će se graditi u blizini Međunarodnog aerodroma Sarajevo.