Novogodišnji spektakl u Sarajevu počinje danas ispred Katedrale

  Novogodišnji spektakl u Sarajevu počinje danas ispred Katedrale

  Sve je spremno za početak novogodišnjeg spektakla u Sarajevu. Već danas, 30. decembra, u 20 sati, na trgu ispred Katedrale, koncertom Omladinskog orkestra “MuzikArt” pod dirigentskom palicom Emira Mejremića, bit će svečano otvorena trodnevna manifestacija koju organiziraju Grad Sarajevo, gradske općine, Kanton i Turistička zajednica KS.

  Svi gosti i posjetioci koncerta će biti srdačno dočekani sa pićem dobrodošlice koje je osigurala „Coca Cola“, partner manifestacije. Novogodišnja proslava u Sarajevu, najpoželjnijom novogodišnjoj destinaciji u regiji, započet će najljepšim zvucima muzičkih djela velikih majstora.

  Solisti Adela Šabić i Mario Drmač će uz Hor sevdalinke izvesti neke od najljepših evergreen pjesama. Potom će mladi virtuozi „MuzikArta“ noć uljepšati zvucima valcera i klasičnih kompozicija od  Johanesa Brahmsa do Offenbacha i Straussa.

  U novogodišnjoj noći, na platou ispred Sarajevo City Centra, nastupit će najveća regionalna zvijezda Zdravko Čolić. Program će početi 31. decembra u 21 sat.

  Hiljade posjetilaca će uoči nastupa glavne zvijede zagrijati sarajevski bendovi DJ Drop Department i Last Location. U novu godinu će Sarajlije i njihove goste iz regije i cijelog svijeta uz najljepše Čoline pjesme uvesti i spektakularan vatromet.

  Trećeg dana, 1. januara novogodišnje slavlje će biti upotpunjeno nastupom sa kultnim sarajevskim bendom Crvenom jabukom ispred Vječne vatre. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti Ina & Open Mind Group.