Obilježen Dan nezavinosti Kuvajta

  Obilježen Dan nezavinosti Kuvajta

  Veliki broj zvanica pristigao je na obilježavanje velikih događaja za državu Kuvajt.

  Impresivni prijem povodom Dana nezavisnosti i Dana oslobođenja uprličen je u Kongresnoj sali Hotela Holiday u Sarajevu okupivši na jednom mjestu djelatnike iz različitih sfera – diplomatije, politike, nauke… U ime države Kuvajt sve ih je srdačno pozdravio ambasador Kuvajta u BiH, Nasser Riden Thamer Almotairi.

   

  “Od sticanja nezavisnosti naša pažnja usmjerena je na demokratiju, prava žena, slobodu i sveobuhvatan razvoj naše domovine. Danas Kuvajt ima značajnu ulogu u stabilizaciji globalne ekonomije, te na polju međunarodnih tema kao što su borba protiv terorizma, siromaštva i pružanje pomoći nestabilnim područjima”, rekao je ambasador Almotairi u svom obraćanju, dodajući: “Odnosi između Kuvajta i BiH razvijaju se na svim poljima. Prisutna je obostrana želja da se saradnja i koordinacija na političkom i ekonomskom polju unaprijedi u cilju ostvarenja zajedničkih interesa. BiH želimo napredak, prosperitet i mnogo uspjeha na putu ka novim reformama.”

  Obilježavanje historijski značajnih datuma za Kuvajt proteklo je u ugodnim razgovorima gostiju, koji su ovom prilikom imali mogućnost da probaju s velikom pažnjom pripremljene brojne arapske slane i slatke specijalitete.