OC „Bjelašnica“: Povećan kapacitet sa 600 na 2.250 skijaša i snowboardera

  OC „Bjelašnica“: Povećan kapacitet sa 600 na 2.250 skijaša i snowboardera

  Kako bi unaprijedili postojeću infrastrukturu i ponudili novo iskustvo skijanja, kompanija ZOI’84 aktivno radi na pripremi nove skijaške sezone.

  Najavljeni radovi na izgradnji novog „BX“ lifta u Olimpijskom centru „Bjelašnica“ uveliko napreduju, a za sve nestrpljive ljubitelje zimskih sportova objavljene su i prve fotografije koje otkrivaju kako će izgledati polazna stanica novog lifta, koji će biti u funkciji već sredinom decembra 2021.

  Za razliku od prethodnih sezona, tokom kojih su skijaši i snowboarderi na raspolaganju imali jedan „BX“ lift, ove godine će biti više razloga da se tamičari i rekreativci odluče provesti aktivnu zimu na Bjelašnici.

  „Tim ZOI’84 aktivno radi na temeljnoj pripremi skijaške sezone 21/22., kako bi našim korisnicima ponudili maksimalnu sigurnost i uživanje na najatraktivnijim stazama za alpsko skijanje u regionu. Trenutno finaliziramo radove na rekonstrukciji postojećeg i izgradnji novog „BX“ lifta na lokaciji Babin Do, što će omogućiti povećanje kapaciteta sa 600 na 2.250 skijaša na sat, kao i sistemu vještačkog osnježenja kompletne staze ‘Kolijevka’. U proceu izrade je i novi SKI-DATA sistem, koji će omogućiti lakšu kupovinu ski karata putem web shopa, u hotelima i na drugim prodajnim mjestima“, kazao je Jasmin Mehić, direktor kompanije ZOI’84.

  Na skijalištima Olimpijskog centra „Bjelašnica“ i „Igman“ završen je remont svih žičara i sistema vještačkog osnježivanja uz tehničku podršku stručnjaka sa najboljih evropskih skijališta. Uskoro je planirano puštanje u rad sistema vještačkog osnježenja i priprema staza, kako bi zimska sezona 21/22. bila otvorena u prvoj sedmici decembra.