Od aprila više letova Turkish Airlinesa na relaciji Istanbul-Sarajevo

    Od aprila više letova Turkish Airlinesa na relaciji Istanbul-Sarajevo

    Od aprila iduće godine Turkish Airlines povećava broj letova na relaciji Istanbul- Sarajevo, čime zadržava primat kao aviokompanija s najvećim brojem letova prema Sarajevu.

    Aviolinija Istanbul-Sarajevo je vrlo značajna za poslovna i privatna, turistička putovanja, te će od naredne ljetne sezone biti povećan broj s 18 letova sedmično na 21 let sedmično, a sve to od aprila 2019. Taj raspored će putnicima omogućiti da svaki dan imaju let iz Sarajeva ujutro, poslijepodne i navečer, što je veoma bitno kako za poslovna tako i za turistička putovanja.

    I u sklopu novootvorenog Aerodroma Istanbul kompanija Turkish Airlines ima značajne promjene. Aerodrom Istanbul koji je tri puta veći od Aerodroma Ataturk rješava problem kapaciteta s kojim se susreću aviokompanije posljednjih pet godina, i koji ih sprječava da rastemu brže. Turkish Airlines će biti lociran na centralnom terminalu Aerodroma Istanbul, što znači da će kapije biti veoma blizu jedne drugima, te će to putnicima Turkish Airlinesa omogućiti ugodno presjedanje iz aviona u avion s minimalnim tranzit vremenom.