Odmaralište Doli

  Odmaralište Doli

  Na Vogošćanskoj petlji je potrebno skrenuti desno, na magistralni put M-18 koji vodi za Tuzlu. Prolazi se kroz Semizovac, Srednje i Čevljanoviće i kad stignete na Nišićku visoravan, skrenete lijevo ka Crnoj Rijeci i nastavite voziti 9 kilometara, prođete  kroz selo Ravne, nastavite kroz tihe, šumovite predjele i asfaltiranom cestom stižete do Planinarskog doma s nekoliko drvenih bungalova.

  Fotografije: Furaj.ba

  U zelenilu planine Zvijezde, 45 km od Sarajeva, okruženo gustom crnogoričnom šumom, odmaralište Doli raspolaže sa svime onim zbog čega i želite pobjeći iz grada: mir, tišina, zelenilo, klupe i šadrvani u šumarcima.

  Gostima je na usluzi domar koji će se pobrinuti da uz povoljne cijene provedete ugodno vrijeme, bilo da ste došli na jednodnevni izlet, vikend ili duži boravak.

  Cijena upotrebe roštilja je 5 KM dok ćete za ražanj morati izdvojiti 10 KM.

  Ukoliko želite noćiti u Dolima,  na raspolaganju je 7 bungalova  sa 2, 3 ili 4 kreveta kao i 3 sobe unutar planinarskog doma, također sa 2,3, ili 4 krevata. Sanitarni čvor se nalazi ispred planinarskog doma a upotreba kuhinje se gostima ne naplaćuje.

  Cijena spavanja je 14 KM a djeca do 10 godina borave gratis.

  Na žalost, zbog nemogućnosti održavanja, ovaj objekat je često zatvoren ali u okolnoj šumi ima mnogo klupa i mjesta za odmor, tako da je preporučljivo sa sobom ponijeti hranu i piće.