Odmori u Sarajevu: Turistima iz Srbije bit će subvencioniran hotelski smještaj

  Odmori u Sarajevu: Turistima iz Srbije bit će subvencioniran hotelski smještaj

  Kao znak zahvalnosti na donaciji vakcina protiv koronavirusa Kantonu Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo je pripremila program subvencioniranja turističko-ugostiteljskih usluga smještaja putem e-koda “Odmori u Sarajevu”.

  Ovim se Kanton Sarajevo želi simbolično odužiti Vladi Republike Srbije, naveli su iz Turističke zajednice KS.

  “U cilju povećanja broja dolazaka turista tokom ljetne turističke sezone te oporavka turizma, Vlada Kantona Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo subvencionirat će turističko-ugostiteljske usluge smještaja na području Kantona Sarajevo za turiste iz Srbije”, rekli su iz Turističke zajednice KS navodeći da će se subvencija provoditi putem zaštićenih e-kodova koji su namijeneni za korištenje turističko-hotelskog smještaja za 2.000 turista, državljana Srbije, čiju listu imena dostavlja Vlada Republike Srbije.

  “Osobe s dostavljene liste moći će izvršiti rezervaciju smještaja u Kantonu Sarajevo u jednom od smještajnih turističko-ugostiteljskih objekata s liste, a koji će biti izabrani putem Javnog poziva koji će objaviti Turistička zajednica Kantona Sarajevo”, dodali su ističući da će lista odabranih smještajnih objekata biti dostupna putem online platforme “Odmori u Sarajevu”.

  “Online platformi integrisanoj na web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo www.visitsarajevo.ba moći će pristupiti isključivo državljani s dostavljene liste u cilju odobrenja pristupa za prijavu turističko-hotelskog smještaja u Kantonu Sarajevo pod nazivom ‘Odmori u Sarajevu'”, istakli su naglasivši da je planirano da e-kodovi budu korišteni u periodu od 1. jula do 30. decembra 2021. godine.

  “Pravo učešća na Javni poziv koji raspiše Turistička zajednica Kantona Sarajevo predviđeno je za poslovne subjekte koji pružaju ugostiteljske usluge u turističko-ugostiteljskim objektima za smještaj, u skladu s propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva”, naglasili su iz Turističke zajednice KS.


  Sarajevo od A do Ž