Održan Svečani uskrsni koncert u Narodnom pozorištu

  Održan Svečani uskrsni koncert u Narodnom pozorištu

  Hrvatsko kulturno društvo Napredak, u suradnji sa Sarajevskom filhamronijom i Veleposlanstvom Republike Austrije u BiH, u četvrtak, 20. travnja, u Narodnom pozorištu u Sarajevu organizovalo je Svečani uskrsni koncert.

  Na prigodnom programu našla su se djela Schuberta, Mascagnia, Mozarta, Händla i Mendelssohna, a uz orkestar Sarajevske filharmonije izvele su ga sopranistice iz Austrije, Isabel Seebacher i Megan Kahts, kao i domaći umjetnici, sopranistice Vedrana Šimić i Ana Babić te bas Ivica Šarić.

  “Svakako treba istaknuti izvedbu „Uskrsne poeme“, orkestarskog djela mladog i talentiranog bosansko-hercegovačkog skladatelja Tonija Toplana specijalno skladanog za ovu prigodu” – saopćeno je iz HKN Napredak.

  Orkestrom Sarajevske filharmonije dirigirala je dirigentica Nada Matošević Orešković iz Hrvatske.

  Koncertu je doprinijela i sarajevska publika koja je umjetnike po nekoliko puta dugim aplauzom pozivala na bis te s oduševljenjem pratila sve izvedbe.

  Nakon koncerta, u lobiju Narodnog pozorišta priređen je svečani domjenak na kojemu su muzičari Sarajevske filharmonije i solisti s publikom razmjenjivali dojmove.

  (Furaj.ba)