Okončane prijave na inicijativu Smart Sarajevo, u toku glasanje za najbolji projekat

  Okončane prijave na inicijativu Smart Sarajevo, u toku glasanje za najbolji projekat

  Javni poziv “Smart Sarajevo ” je zatvoren i prijedlozi se više ne prihvataju. Sljedeći korak u procesu je glasanje građana za prijedloge koji vam se najviše dopadaju i koji su ocijenjeni kao prihvatljivi za ovaj javni poziv. Glasanje je počelo 24. jula i trajat će do 20. avgusta ove godine. Prijedlog koji sakupi najveći broj glasova, ući će u uži izbor.

  Inicijativu „Smart Sarajevo“ su pokrenuli Grad Sarajevo i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projekti će tretirati najvažnije izazove i potencijale koje su sami građani Sarajeva definirali kroz istraživanje koje je provedeno u martu ove godine. Fond za projekte je veći od 800.000 KM.

  Prijavljivanje na javni poziv i ocjenjivanje prijavljenih projekata vrši se i kroz novu digitalnu platformu consul.sarajevo.ba. Riječ je o testnoj platformi u okviru primjene pametnih riješenja koja će u narednom periodu biti efikasan način komunikacije između Grada Sarajeva i građana.

  Da bismo obezbijedili jednako vrijeme za glasanje za sve podnešene prijedloge, uključujući one podnešene poštom, te naknadno dodane na ovu platformu – glasovi podrške koje su neki prijedlozi do 24. jula sakupili, neće se računati u glasanju.

  Računati će se samo glasovi na anketi koja se nalazi na sljedećem linku: https://consul.sarajevo.ba/polls/vote-for-smart-sarajevo-prooposals

  U međuvremenu, UNDP, Grad Sarajevo i Općina Stari Grad ocijeniti će sve prihvatljive prijedloge, te će lista odabranih biti predstavljena na javnom događaju krajem avgusta. Glasajte za prijedlog koji mislite da je važan i koji će napraviti Sarajevo pametnijim gradom!

  Inicijativa „Smart Sarajevo“ ima veliki potencijal za poboljšanje kvalitete života građana i podršku razvoja urbane ekonomije grada kroz inovativna i tehnološki utemeljena rješenja. Stvaranje pametnijeg grada počinje razumijevanjem potreba i želja ljudi i pronalaženjem inovativnih rješenja i ideja koje bi pomogle u njihovom ispunjavanju.

  Poziv je bio otvoren za nevladine organizacije, privatne kompanije, javne obrazovne institucije, škole, tehnološke centre i sve druge organizacije. Vrijednost pojedinačnih projekata je maksimalno 85.000 konvertibilnih maraka.