Olimpijski centar Jahorina – Jedan od najmodernijih ski centara u regionu

Olimpijski centar Jahorina – Jedan od najmodernijih ski centara u regionu

Ski centar Jahorina je u posljednje dvije godine doživio svoj procvat. 

Veliki investicioni projekti koji podrazumijevaju izgradnju najmodernijeg sistema osnježavanja, uređenja ski staza, novih liftova i kabinske gondole, osvjetljenja, te izmjenu vizuelnog identiteta, plasirali su je u sami vrh svjetskih skijaških destinacija. Ova planina najveći značaj pridaje svojim gostima, politika najboljeg odnosa cijene i kvaliteta je zadržana i čini osnovu poslovanja Olimpijskog centra Jahorina.

Olimpijski centar Jahorina može se pohvaliti novom kabinskom gondolom. Raspolaže s 45 km alpskih i 10 km nordijskih staza. Staze za alpsko skijanje su prekrivene sistemom osnježavanja koji garantuje minimalno 130 dana skijanja. Perfektno uređene staze su povezane najmodernijim žičarama za prevoz skijaša i bordera, koje su ukupnog kapaciteta oko 17 000 skijaša na sat. Skijaši na Jahorini mogu izabrati skijanje na lakim, stazama srednje težine, kao i na teškim stazama koje su prilagođene iskusnijim i spretnijim skijašima. Ukupno 45 km staza pokriveno je s jednom, od ove godine potpuno novom, kabinskom gondolom, tri šestosjedne žičare, jednom dvosjednom i s tri ski lifta, od kojih je najmoderniji lift tipa sidro smješten na stazi Poljice.

Najmlađim skijašima posvećeno je najviše pažnje. Pripremljena su dva ski vrtića s pokretnom trakom, tubing stazom i drugim zabavnim sadržajima. Za avanturiste i ljubitelje adrenalina dostupna je i staza za noćno skijanje, što garantuje uživanje na skijama s gotovo samog vrha planine i nakon zalaska Sunca.

Predah nakon noćnog skijanja u novom restoranu, koji se nalazi na samom početku staze Poljice, najbolji je način da se završi dan na planini. Provozajte se tabačem nakon završetka rada skijališta i uz najljepše prizore zalaska Sunca ponesite nezaboravne uspomene s Jahorine. Ovaj ski centar poznat je i po dobroj zabavi, koncertima najvećih muzičkih zvijezda regiona, festivalima i predstavama. 

Dobar provod i domaćinski pristup gostima, odlična gastro i wellness ponuda karakteristična je za Jahorinu i omogućava posjetiteljima da se s planine vrate puni utisaka i gotovo uvijek, očarani svim što Jahorina nudi, s radošću i nestrpljenjem ponavljaju svoju posjetu.