Oporavite se nakon COVIDA u čuvenom fojničkom lječilištu Reumal!

Fojnički Reumal simbol je grada zlatnih voda koji je počeo raditi kao banja, rastao kao zavod, a danas je jedno od najpoznatijih lječilišta u Bosni i Hercegovini sa skoro pola vijeka rada pod tim imenom.

Reumal Fojnica

Decenijama predvodnici u rehabilitaciji

Na tom dugom stoljetnom putu sahranili su dva moćna carstava, oblikovali se kroz dva politička sistema i preživjeli dva svjetska rata. Decenijama se trude da očuvaju poziciju predvodnika u oblasti medicinske rehabilitacije. I čine to vrlo uspješno, s puno ljubavi, entuzijazma i volje da pomognu onima kojima je pomoć potrebna. Kako bi poboljšali svoje usluge, osavremenili su opremu, educirali kadrove, te neprestano osluškuju  svjetska  gibanja u djelatnosti kojoj se bave, istražuju nova tržišta, prate svjetske trendove, prilagođavaju radne i smještajne prostore zahtjevima vremena i osmišljavaju nove programske sadržaje. I sve to čine sa ciljem da boravak gostima učine ugodnijim i liječenje djelotvornijim.

COVID rehabilitacija

I dok je pažnja cijelog svijeta usmjerena ka traženju rješenja postojećeg stanja, čiji je uzrok COVID – 19, u Reumalu već uporedo sa ostalim rehabilitacionim procesima, temeljito pripremaju osoblje i prostore s ciljem saniranja postcovid stanja kod dijela pacijenata koji su bili kritično bolesni ili su bili duže hospitalizirani. Jer, ukoliko se pacijenti na vrijeme ne uključe u pravilnu rehabilitaciju, utjecaj COVID–19 može imati nesagledive posljedice i ograničenja u fizičkom, emotivnom, kognitivnom i socijalnom funkcioniranju. U osmišljavanju Programa COVID rehabilitacije, koristili su vlastita iskustva sličnih stanja i najnovija znanja iz medicinske prakse država koje se uspješno bave ovom vrstom specifične rehabilitacije. Pacijentima se poslije funkcionalne procjene njihovog zdravstvenog stanja, sačinjenog od strane pulmologa i specijaliste fizikalne medicine, određuje individualni program, čiji su osnovni elementi respiratorna fizioterapija, individualne i grupne vježbe, psihosocijalna podrška i edukacija pacijenata i porodice o nastavku rehabilitacije kog kuće.


Kontakt:

Adresa: Banjska 1, Fojnica 71270

Informacije i rezervacije
Kontakt telefon: +387 (0)30 838 800

+387 (0)30 838 801

+387 (0)30 838 802
Viber i WhatsApp: +387 (0)61 147 398
E-mail: rezervacije@reumal.ba

Zato što jedan članak nije dovoljan…

REUMAL, ČUVENO LJEČILIŠTE

LOKALCI PREPORUČUJU: ŠTA VIDJETI U FOJNICI

FOJNICA – NA IZVORU MIRA I TERMALNIH VODA

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi