Otkrijte sve tajne Dubaija sa Relax Toursom

Otkrijte sve tajne Dubaija sa Relax Toursom

Zašto je Dubai potpuno drugačiji od svih gradova na svijetu otkrijte sa Relax Toursom već u oktobru. Jedno je sigurno, Dubai će vas oduševiti i vratit ćete se kući prepuni lijepih utisaka.

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

 

1     DAN / 06.10.2017 / SARAJEVO – DUBAI

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Let za Dubai  u 13:50 h na letu broj FZ-762. Slijetanje u Dubai u 22:00 h. (SVA NAVEDENA VREMENA SU LOKALNA). Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

  1. DAN/ 07.10.2017. /DUBAI                          

Nakon doručka u hotelu slijedi fakultativni razgled Dubaija. Na ovom izletu ćete imati priliku posjetiti Jumeirah džamiju, koja je sagrađena 1979. godine i najstarija je džamija u Dubaiju.  Obići ćemo i Jumeirah beach hotel i Burj Al Arab hotel, najluksuzniji i najviši hotel na svijetu. Mogućnost posjete Souk Madinat Jumeirah (Turistički bazar), sjecište kafića i restorana sa jako dobrim pogledom na hotel Burj Al Arab. Prolazak pored Sheikh Mohamed Bin Rashid palače i dolazak na ostrvo Palme Jumeirah na kojoj se nalazi prekrasni i dobro poznati hotel Atlantis. Na kraju izleta  prilika da se vidi najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa, najveći tržni centar na svijetu, Dubai mall i igrajuće fontane koje oduzimaju dah.

  1. DAN/ 08.10.2017. / DUBAI – ABU DHABI – DUBAI

Nakon doručka u hotelu odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Abu Dhabi, “Manhattan” Bliskog Istoka, prijestolnicu Ujedinjenh Arapskih Emirata, administrativno središte zemlje te središte naftne industrije. Dvosatna vožnja pustinjskim krajolikom. Grad odlikuje mnoštvo zadivljujućih modernih zdanja s elementima islamske arhitekture. Obilazak Sheikh Zayed džamije, Heritage village i Ferrari world-a. Nakon cjelodnevnog izleta povratak u hotel u Dubai. Noćenje.

  1. DAN/ 09.10.2017. /DUBAI

Nakon doručka u hotelu predlažemo slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje u hotelu.

  1. DAN/ 10.10.2017. /DUBAI

Nakon doručka u hotelu predlažemo vam poslijepodnevni fakultativni odlazak u pustinju. Tura Vas vodi ravno u srce pustinje uzbudljivom vožnjom luksuznim džipovima sa profesionalnim vozačima te uživanju u očaravajućoj ljepoti uz jahanje kamila i skijanje na pijesku uz dosta uzbuđenja i zabave… Imat ćete priliku jahati kamile pokraj Beduinskog sela, te probati Shishu (nargilu), uz prelijepi zalazak sunca. Uz sve to ćete probati ukusni roštilj uz koji će Vas zabavljati trbušna plesačica. Povratak u hotel i noćenje.

  1. DAN/ 11.10.2017. /DUBAI

Nakon doručka u hotelu predlažemo vam dan za vlastito istraživanje i uživanje u Dubaiju. U večernjim satima mogućnost fakultativnog odlaska na dvosatno krstarenje Creekom uz večeru i program koji uključuje i arapski ples, poznatije pod nazivom D-Show. Ne postoji ništa romantičnije od večere na brodu, u zalivu Dubaija, dok spava grad. Krstarenje na jednom od drvenih brodova pruža Vam pogled na ovaj nevjerovatni grad sa mora, koji pokazuje pravi karakter Dubaija, skup tradicionalnog i modernog. Vidjet ćete fantastičnu arhitekturu Dubaija, kao što je na primjer Sheikh Saeed-ova vila, gdje je rođen Sheikh Rashid. Nakon krstarenja povratak u hotel i noćenje

  1. DAN/ 12.10.2017. /DUBAI

Nakon doručka u hotelu predlažemo slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje u hotelu.

  1. DAN / 13.10.2017. /DUBAI – SARAJEVO                  

Nakon doručka odjava iz hotela te transfer do aerodroma. Let za Sarajevo u 09:45 h na letu broj FZ-761. Dolazak u Sarajevo predviđen je 13:00 h po lokalnom vremenu. Sa pjesmom na usnama i osmijehom na licima završava se naše jedinstveno putovanje u Dubai..

NAPOMENA:  navedeni program je prijedlog te može doći do izmjena u rasporedu i redoslijedu programa, na destinaciji

CIJENA ARANŽMANA VEĆ OD 999,00 KM. Kompletnu ponudu možete pogledati OVDJE

 

Zato što jedan članak nije dovoljan….

PETNAEST STVARI KOJE NISTE ZNALI O DUBAIU

DUBAI, GRAD BLJEŠTAVILA

SHEIHH ZAYED GRAND DŽAMIJA

 RELAX TOURS

033/263-330 i 033/270-060

www.relaxtours.com

Facebook stranica