Otvara se Olimpijski muzej: Sarajevom će se opet vihoriti zastave ZOI-a i...

  Otvara se Olimpijski muzej: Sarajevom će se opet vihoriti zastave ZOI-a i EYOF-a

  Ceremonija otvaranja Olimpijskog muzeja u Sarajevu predviđena je za 8. oktobar i sve završne pripreme privedene su kraju. Gradonačelnik Abdulah Skaka obratio se javnosti tim povodom.

  Foto: Grad Sarajevo

  „Poštovani sportisti Bosne i Hercegovine i cijelog svijeta!

  Kao gradonačelnik Sarajeva, želim s vama podijeliti zadovoljstvo što ponovo otvaramo vrata Olimpijskog muzeja. Iako je bio uništen i zapaljen tokom agresije na BiH, zahvaljujući borcima Armije BiH i građanima Sarajeva, ovaj Muzej će ponovo biti dio naše kulture.

  Sve vrijednosti koje čine svako društvo odvažnim, a Sarajevo ih ima i kroz olimpizam, brižno je za našu budućnost sačuvao gospodin Edin Numankadić i Olimpijski savez BiH kojima se ovom putem zahvaljujem.

  Čin otvaranja Muzeja poklanjamo nama, Evropi i svijetu!

  Sarajevo je grad primjer mnogim metropolama, pogotovo u ovim teškim danima kada se cijeli svijet suočava sa opakim virusom. Bit će to poruka koja ujedinjuje ljude, čuva vrijednosti, a kreira budućnost!

  Tog 8.10.2020. godine, Sarajevom će se vijoriti zastave zemalja učesnica na olimpijskim događajima kojima smo bili domaćini. Olimpijada 1984. i EYOF 2019, ispisali su stranice koje ćemo u Olimpijskom muzeju dijeliti sa svima, ali ostaviti prostor i za nove uspjehe.

  Ovo će biti kuća, posebno namijenjena djeci i omladini!  Kada sam bio dijete Muzej je gorio, a sada naša djeca trebaju živjeti u boljem svijetu za koji smo mi odgovorni.

  Zato, ja vjerujem u njihove uspjehe i snove. Svako dijete može promijeniti svijet!”, poručio je Skaka.

  Zato što jedan članak nije dovoljan…

  NA OTVARANJE OLIMPIJSKOG MUZEJA DOLAZI PRINC OD MONAKA

  BISERI IZ SARAJEVSKE OLIMPIJSKE OGRLICE SJEĆANJA

  VOLIMO JUREKA VIŠE OD BUREKA

  POGLED IZNUTRA NA ZOI ’84

  LIJEPO JE BILO U SARAJEVU: 36 GODINA OTKAKO SMO ISPRATILI OLIMPIJADU