Otvoren 22. Sajam gospodarstva u Mostaru

  Otvoren 22. Sajam gospodarstva u Mostaru

  Danas je započeo ovogodišnji Sajam gospodarstva u Mostaru, koji se održava po 22. put, i trajat će od 9. do 13. aprila.

  Zemlja partner ove godine je Kina, kojoj će ovo biti drugo partnerstvo na mostarskoj privrednoj smotri. Uz to što je bila zemlja partner, NR Kina je posljednje desetljeće izrazito prisutna na mostarskom sajmu.

  Posebno se to odnosi na posljednje tri godine, kada su se kineski izlagači na sajmu predstavili svojim najjačim privrednim subjektima iz svijeta računarstva, informacijskih tehnologija i energetike.

  Uz Kinu, na 22. mostarskom sajmu su izlagači iz još tridesetak zemalja i iz svih oblasti privrede, a bit će oko 860 izlagača.

  Naime, sajam u Mostaru je izložba općeg tipa i na njoj se tradicionalno predstavljaju poslovni subjekti iz skoro svih grana gospodarstva, od kojih prednjače poljoprivreda, gastronomija, turizam i uslužne djelatnosti, zatim elektroindustrija i IT sektor.

  Sastavni dio ovog sajma su i njegove dvije tradicionalne podsajamske manifestacije: Sajam turizma, na kojem se promoviraju autohtona domaća vina i turistička ponuda, te Sajam knjige i grafičke industrije.

  Sajam je mjesto za održavanje bilateralnih političkih razgovora, ekonomskih konferencija, skupova, prezentacija i gastronomskih natjecanja.

  Programom posjete predviđen je i obilazak radova na obnovi saborne crkve Svete trojice u Mostaru.