Paraolimpijci na prijemu kod gradonačelnika Abdulaha Skake

  Paraolimpijci na prijemu kod gradonačelnika Abdulaha Skake

  Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka upriličio je jučer u Vijećnici prijem za bh. paraolimpijce koji su se sa nedavno održane Specijalne olimpijade u Abu Dabiju, vratili sa deset medalja: tri zlatne, dvije srebrene i pet bronzanih, takmičeći se u atletici, stonom tenisu, ženskom fudbalu i skoku u dalj.

  Čestitajući im na postignutim vrhunskim rezultatima, gradonačelnik Skaka je istaknuo: „Susret s vama za mene predstavlja izuzetnu čast i poseban doživljaj, jer vi svojim primjerom svima nam pokazujete kako se htijenjem i radom, vjerujući u sebe, mogu postići izuzetni rezultati. Ponosni smo na vas jer vi svojim uspjesima i zalaganjem, značajno doprinosite promociji grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine“.

  Gradonačelnik je potom paraolimpijcima uručio Zlatnike Grada Sarajeva, kazavši da ništa manje od zlata ni ne zaslužuju.

  „Medalje koje ste osvojili u Ujedinjenim Arapskim Emiratima čine nas ponosnim i radosnim. Za mene naši srebreni stonoteniseri Irfan Kulić i Milada Elez nisu ništa manje zvijezde od naših Edina Džeke ili Miralema Pjanića“, poručio je Skaka.

  Dodao je da su nam zlatni Hasan Sejdinović na 200 metara u trčanju, Snežana Džida u disciplini atletika 400 m i Inkluzivna nogometna reprezentacija BiH donijeli radost poput naših heroja Amela Tuke ili Damira Džumhura. Bronzani Hiba Sultanović – atletika 200 m, Njegoš Mihajlović – atletika 400 m i Ena Čatović – plivanje 25 m prsno, najbolji su sportski ambasadori BiH.

  Direktorica Specijalne olimpijade BiH Kada Delić predvodila je danas delegaciju bh. reprezentacije u Vijećnici.

  Na svjetskim igrama učestvovalo je više od 7.000 takmičara iz oko 190 država, a Bosna i Hercegovina nastupila je s 18 takmičara.