Pjevat će najbolji, Čola

  Pjevat će najbolji, Čola

  Povodom nastupa Zdravka Čolića za Novu godinu u Sarajevu održana je veoma posjećena press-konferencija u Vijećnici.

  Organizacijski odbor Grada Sarajeva, Kanton Sarajevo, Turistička zajednica KS i gradske općine dogovorile su sadržaj za novogodišnje praznike slijedeći glavni cilj: da Sarajevo kao glavni grad BiH obilježi kraj stare i ulazak u 2018. godinu uz reprezentativni sadržaj i ostvarenja koja će ga učiniti centrom regije.

  Trudili su se održati isti muzički nivo, što im je pošlo za rukom, jer nakon prošlogodišnjeg nastupa Dine Merlina, ove godine Sarajlije i sve goste grada u Novu godinu uvodi još jedan Sarajlija – Zdravko Čolić.

  “Radujem se i s poštovanjem zahvaljujem što ste mene ove godine predložili. Sarajevo je moj grad i bez obzira na bilo kakve druge varijante i ponude, ja pripadam ovom gradu i sa zadovoljstvom prihvatam da radim u sklopu cijelog ovog pompeznog dočeka Nove godine”, rekao je, između ostalog, Zdravko Čolić, dodajući da je za njega Sarajevo jedna posebna emotivna priča, koja nije vezana za finansije.

  “Novogodišnji nastupi su posebna fešta. To nisu solistički koncerti. Nova godina treba biti veselje koje pripada svima nama.”

  A svi koji razmišljaju o dolasku u Sarajevo već sada trebaju znati da ih očekuje vrhunski događaj i vrhunska produkcija za Novu godinu.