Planinarski dom Husremovac

  Planinarski dom Husremovac

  Oko samog doma ima bezbroj mjesta za odmor sa manjim rijekama, potocima, izvorima i vodopadima koji su poznati po čistoj, pitkoj i ljekovitoj vodi. Tišinu i mir remeti jedino cvrkut ptica i žubor planinskih potoka.

  Planinski dom Husremovac se nalazi na nadmorskoj visini od 975 m u podnožju planine Treskavice i Bjelašnice. Od Sarajeva je udaljen 30 km, nalazi se na području Općine Trnovo, selo Dejčići i do njega vodi asfaltni put. Ukoliko krećete iz Sarajeva, nakon Krupca skrenete desno prema Bjelašnici i Igmanu te nakon 10-tak kilometara skrećete lijevo kod table na kojoj piše Trnovo, Dejčići, Pendičići. Vozite vijugavom asfaltiranom cestom prateći putokaze za planinarski dom Husremovac . Nakon što prođete kroz Dejčiće , skrećete desno na makadamski put, odakle opet skrećete desno i krivudavom cestom kroz borovu šumu popet ćete se na prelijepi plato gdje se nalazi planinarski dom. Autobus za Dejčiće polazi sa terminala Ilidža.

  Dom posjeduje struju, vodu, dvije sale za goste, sanitarni čvor, etažno grijanje na čvrsto gorivo, kapacitet doma je 15 – 20 mjesta. Nude isključivo domaću kuhinju, raznovrsna bosanska jela: hljeb od heljde, raži, ječma, pite, grah, čorbe, uštipci od heljde sa sirom i kajmakom, jela ispod sača, klepe, kiseli kupus i salate,topli i hladni napitci i piće….. sve po pristupačnim cijenama.

  Dom je otvoren preko cijele godine. Mahira i Salko, domaćini doma, potrudit će se da uživate u svakom trenutku, te će te sigurno postati njihovi stalni gosti.

  CJENOVNIK:

  Cijena spavanja je 12,00 KM, djeca imaju popust.

  Vikend ponuda u planinskom domu Husremovac:

  Petak – večera, noćenje

  Subota – doručak,ručak, večera,noćenje

  Nedjelja- doručak

  cijena- 50,00 KM

   

  Subota- ručak,večera,noćenje

  Nedjelja-doručak

  cijena- 30,00 KM

   

  INFO: Planinarski dom je premješten na obližnju lokaciju.

  Informacije, rezervacije i dogovori na br. tel: 061/ 502 171 i 070/ 243 123

  planinskidomhusremovac@gmail.com