Počinje saobraćati voz iz Sarajeva prema Čapljini s vezom prema Neumu i...

  Počinje saobraćati voz iz Sarajeva prema Čapljini s vezom prema Neumu i Makarskoj

  Redovni brzi voz iz Čapljine polazit će svakog jutra u 05:52 sati, a u Sarajevo će stizati u 08:32 sati. Polazak iz Sarajeva prema Čapljini je u 16:26 sati, a u Čapljinu će stizati u 19 sati.

  Sezonski voz na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo, s vezom prema Neumu i Makarskoj, saobraćat će od 15. juna do 31. augusta ove godine. Iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 07:01 sati, a u Čapljinu će stizati u 09:35. Voz će iz Čapljine polaziti svaki dan u 19:25, a u Sarajevo će stizati u 21:59 sati.

  Putnike će na željezničkoj stanici Čapljina čekati autobusi kojima se mogu prevesti do Neuma i Makarske. Povratna autobuska veza do Neuma je svakodnevna, dok je autobuska linija prema Makarskoj osigurana samo u odlasku iz Čapljine.

  Vozovi koji povezuju Sarajevo i Čapljinu, sa zaustavljanjima u Konjicu i Mostaru, pružit će putnicima vrhunski komfor koji nude talgo garniture. Rezervaciju za sve destinacije, uključujući i veze za Neum i Makarsku, će biti moguće izvršiti, kao i karte kupiti, na svim prodajnim mjestima ŽFBiH.

  Prijevoz životinja 

  U pravilu životinje se ne smiju se unositi u vagone za prijevoz putnika i u vagon-restorane. No,ako to nije protivno veterinarskim ili drugim propisima, tada je dopušteno unositi:

  • male pripitomljene životinje koje su zatvorene u krletke ili u druge prikladne omote koji se mogu smjestiti kao ručni prtljag;
  • male pse (koji od poda do hrpta nisu viši od 30 cm i koji se mogu držati u krilu);
  • pse koje sa sobom vode službenici MUP-a, pripadnici vojske i slijepe osobe.

  Bez obzira na to koliko su veliki, psi koji se prevoze vozom moraju imati brnjicu na njušci, a veći psi moraju biti vezani na kratki povodac. Za svakog psa koji se prevozi u putničkom vagonu (osim za male pse koji se drže u krilu), plaća se polovica vozne cijene za 2. razred putničkog voza.