Popratne aktivnosti na JobFAIR-u su prava prilika da se istaknete

  Popratne aktivnosti na JobFAIR-u su prava prilika da se istaknete

  Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije “JobFAIR ‘17 – Iskoristi svoju šansu!” organizuje se po deveti put. Ove godine će se održati 6. i 7. novembra u Kampusu univerziteta u Sarajevu. Osim što je sajamskog karaktera, JobFAIR pruža i mnoge druge mogućnosti u vidu popratnih aktivnosti kao što su prezentacije predstavnika kompanija, CV radionica, Open Space Technology (OST) i Career Speed Dating (CSD).

  Open Space Technology je interaktivna radionica studenata sa predstavnicima kompanija u kojoj oni zajednički učestvuju u rješavanju problema s kojima se kompanije svakodnevno susreću. Ovom prilikom, kompanije imaju mogućnost da pikažu način rada svoje kompanije, tematike kojima se bave te tehnologije koje koriste za ostvarenje svojih ciljeva. S druge strane, studenti imaju mogućnost da izraze svoje kritičko mišljenje, daju ideju za rješavanje nekog problema te se samim tim budu primjećeni od strane predstavnika kompanija.

  Za učešće u Open Space Technology radionici se možete prijaviti ovdje.

  Učesnici ove popratne aktivnosti će imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima sljedećih kompanija: Authority Partners, Infobip, Mistral i Zira.

   

  Teme o kojima će se diskutovati na ovogodišnjoj OST radionici su:

  “Chatbots are changing the entire World of Tech”

  – “Development cycle”

  – “VR with Leap Motion Controller” by Azmir Terzini, Senior Developer at Mistral

  – “Evolucija telekomunikacijskih usluga i novi koncepti OSS/BSS sistema” by Adis Alibabić i Selma Tabaković

   

  Career Speed Dating su brzi intervjui koje prijavljeni učesnici imaju sa predstavnicima kompanija. Svega 5 minuta je dovoljno za ostavljanje prvog (i po nekima najbitnijeg) utiska. Da li će to biti “posao na prvi pogled” ovisi o Vama. Career Speed Dating je idealna prilika da vidite koje su Vaše jače strane u ovakvim oblicima komunikacije, a koje vještine još trebate poboljšati.

   

  Za učestvovanje u Career Speed Dating radionici prijavite se ovdje.

  Kompanije učesnice ove popratne aktivnosti su: Cosylab, Infobip, Mistral i Zira.

   

  Još jedna popratna aktivnost koju Vam JobFAIR nudi je i CV radionica koju organizujemo u saradnji sa Asocijacijom za razvoj karijere – ARK. Vaš CV predstavlja prvi kontakt koji ostvarujete sa potencijalnim poslodavcem. U svrhu što boljeg predstavljanja sebe i svojih poslovnih sposobnosti, na CV radionicu se možete prijaviti ovdje.

   

  Predstavnici kompanija će držati i prezentacije, gdje će imati priliku svoj rad predstaviti potencijalnim uposlenicima, poslovnim partnerima ili klijentima.

   

  Više o JobFAIR-u možete pronaći na zvaničnoj stranici: www.jobfair.ba, gdje možete ostaviti i svoj CV. Također nas možete pratiti i na Facebook, Instagram i LinkedIn profilima.