Popularna Omerovca promovira knjigu “Da vam Minka nešto kaže”

  Popularna Omerovca promovira knjigu “Da vam Minka nešto kaže”

  U Sarajevu će u petak, u 12 sati, u knjižari „SVJETLOST“  (ul. Maršala Tita br. 54) biti organizirana promocija i potpisivanje knjige „Da Vam Minka nešto kaže“.

  Iza Omerovce i Minke, simpatičnih Bosanki koje su postale zvijezde Instagrama i koje redovno nasmijavaju više od 142 hiljade pratilaca, stoji 23-godišnji student teatra, filma i medija Hazim Hadžić iz Kalesije.

  Hazim Hadžić rođen je 19. maja 1995. godine u Tuzli i student je Univerziteta za teatar, film i medij u Beču. Ljubav prema pisanoj riječi i knjizi bio je osnovni pokretač nastanka njegovog četvrtog autorskog djela.

  Organizatori pozivaju sve ljubitelje knjige, humora i umjetnosti da im se pridruže na promociji, postave pitanja i dobiju odgovore popularne „Omerovce/Minke“.

  SVJETLOSTKOMERC d.d. dio je književne umjetnosti od davne 1945. godine. Kontinuirano potstićemo književnost i sva bogatstva koja ista donosi. Ovaj put, u ležernijem izdanju, organiziramo druženje sa piscem Hadžić Hazimom, koji je utjelovio lik Minke/Omerovce.

  Budite podrška obrazovanju, književnosti i umjetnosti.