Postanite delegat Medicinske univerzitetske sesije Sarajevo 2018

  Postanite delegat Medicinske univerzitetske sesije Sarajevo 2018

  Evropski parlament mladih BiH otvara aplikacije za učešće na Medicinskoj univerzitetskoj sesiji, koja će se održati u periodu od 02. do 04. novembra u Sarajevu.

  Evropski parlament mladih je jedna od najvećih evropskih platformi za političku debatu, međunarodne susrete i razmjenu ideja između mladih ljudi Evrope. Evropski parlament mladih je prisutan u 39 evropskih zemalja sa više hiljada mladih volontera uključenih u aktivnosti.

  Godišnje se u prosjeku organizuje 500 događaja u EPM mreži. EPM u Bosni i Hercegovini postoji od 2013. godine, kada je 6.11.2013. osigurao status inicijative, 13.6.2014. kandidatski status i 24.10.2015. punopravni status u ovoj međunarodnoj organizaciji. Trenutno brojimo preko 150 članova u pet bh. gradova: Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Banjoj Luci i Zenici. Glavni sponzor i partner organizacije je ured Ujedinjenih nacija u BiH.

  Medicinska univerzitetska sesija Sarajevo 2018 se svrstava u Regionalne sesije, koje predstavljaju simulaciju rada Evropskog parlamenta, naravno na engleskom jeziku. Regionalne sesije imaju za cilj podstaknuti učesnike na kritičko razmišljanje i razviti njihove retoričke i pregovaračke vještine kroz rasprave i izrade rezolucija zasnovanih na aktuelnim lokalnim i evropskim pitanjima.

  Počevši od novembra 2018. godine, Regionalne sesije realizovane unutar Evropskog parlamenta mladih BiH će imati svoju unikatnu tematiku. Jedan primjer takve sesije je upravo ova sesija koja će pokriti teme u domeni medicinskih nauka, što ima za cilj kako sesiju učiniti zanimljivijom tako i privući određenu publiku – studente brojnih medicinskih nauka. Budući da je ovo univerzitetska sesija, svi delegati trebaju biti studenti univerziteta te istovremeno poznavati engleski jezik.

  Kroz participaciju, svi delegati će biti u mogućnosti da unaprijede svoje kritičko razmišljanje, vještine timskog rada, javnog govora kao i da upoznaju druge mlade učesnike iz Sarajeva i ostatka Bosne i Hercegovine.

  Ukoliko želite postati dio ovog nezaboravnog projekta aplicirajte kao delegat putem slijedećeg linka http://bit.ly/2CcODzx.