Poznata turska klinika za estetsku hirurgiju od sada i u Sarajevu

  Poznata turska klinika za estetsku hirurgiju od sada i u Sarajevu

  Međunarodna grupacija estetskih klinika, specijaliziranih za transplantaciju kose, brade, brkova i obrva, sa sjedištem u Istanbulu, otvorila je svoju kliniku u Sarajevu.

  Foto: PR

  VatanMed je klinika koja posjeduje četrnaestogodišnje iskustvo u pružanju estetskih usluga, estetskih operacija i operacija transplantacije kose, brkova, brade i obrva. Trenutno posluju u 15 zemalja svijeta poput Iraka, Palestine, Albanije, Etiopije, Turske, Bosne i Hercegovine i drugih. Bh. klinika otvorena je ciljano u Sarajevu, a pokrivat će između ostalog i tržište Srbije, Hrvatske, te Crne Gore.

  „Dolaskom u Sarajevo i BiH, odlučili smo se donijeti iskustva koja smo stekli u dosadašnjem radu, te ponuditi ovom tržištu jedan novitet kada su u pitanju naše usluge. Pored medicinskog osoblja koje je uposleno, a dolazi iz naše matične klinike u Istanbulu, zaposlili smo i vrhunsko osoblje i doktore koji imaju ogromno iskustvo na lokalnom tržištu. Naše usluge i rad potvrdilo je više od 40.000 zadovoljnih korisnika kojima smo otklonili nedostatke, koji su nastali genetskim putem ili nekom drugim utjecajem iz svakodnevnog života, te vratili samopouzdanje“, izjavio je Uğur Öztürk doktor i vlasnik klinike VatanMed.

  Foto: PR

  VatanMed Sarajevo klinika nalazi se u sklopu tržnog centra Importanne, a u klinici će se moći obavljati mnogobrojne usluge estetske hirurgije, a posebno se ističu zahvati transplantacije kose, obrva, brkova i brade. Transplantacija kose može se izvršiti uz pomoć metoda DHI, Safir ili FUE. Sve transplantacije rade se uz prethodne konsultacije, analize i testiranja, kako bi se sam pacijent upoznao sa procesima, te kako bi finalan učinak bio najkvalitetniji. Pored tranplantacija moguće je izvršiti i mnoge estetske korekcije i metode među kojima su poznate PRP terapija, mezoterapija, te popularna parna vitaminizacija vlasišta i ozonska terapija za oba spola.

  „Sve transplantacije vrše se isključivo u sarajevskoj klinici sa specijaliziranim doktorima i pomoćnim osobljem, koji na osnovu analiza, testiranja, razgovora i priprema započinje transplantaciju. Kosa, brada, brkovi i/ili obrve transplantiraju se sa donorskog dijela tijela (potiljak), odakle se prvobitno vade korijeni dlake, koji će se naknadno presaditi na mjesto gdje je kosa otpala. Broj presađenog korijena zavisi od genetskih predispozicija, debljine dlake, kao i broja dvokorijenskih dlaka“, rekao je Öztürk, te dodao: „Transplantacija se realizuje pri punoj svijesti pacijenta, a koji je primio lokalnu anesteziju. Sam zahvat traje ovisno od mjesta koje se transplantira od 3 do 7 sati, a prvi rezultati vidljivi su za 11 dana, ali svakako za potpuni izrast i gustinu potrebno je godinu dana, kada se može se vidjeti potpuni rezultat transplantacije“.

  Foto: PR

  Sarajevski VatanMed do sada je pružio svoje usluge mnogobrojnim stanovnicima BiH, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, ali polažu nade u vrijeme koje je pred nama, da će muškarci, ali i žene koje godinama muče problem zbog nedostataka na svom tijelu po pitanju rasta dlaka (kosa, brada, brkovi ili obrve) uz pomoć ove klinike pronaći sigurno, efikasno i trajno rješenje, bez osvrtanja na okolinu i navike koje su nastale tim nedostacima.

  Za više informacija o metodama i načinima transplantacije, pitanjima i odgovorima dosadašnjih klijenata, možete posjetiti zvaničnu stranicu ove klinike www.vatanmed.com, te Facebook ili Instagram stranice.


  O klinici VatanMed:

  Foto: PR

  VatanMed je kompanija koja pruža estetske usluge, kozmetičke operacije i operacije transplantacije kose, brade, brkova i obrva. Kompanija je osnovana 2007. godine u Istanbulu, Turska. Trenutno imaju 15 poslovnica širom svijeta, te dvije glavne filijale u Istanbulu. Od svog osnivanja pa do danas, VatanMed je pružio svoje usluge za više od 40.000 zadovoljnih klijenata.

  VatanMed je kompanija koja djeluje u skladu sa zakonima zdravstvene zaštite i pridaju važnost ljekarima, klinikama i zdravstvenom osoblju. Operacije obavljaju s visokim komforom u sterilnim salama. Budući da su njihove usluge zahvata potpuno bezbolne, zadovoljstvo pacijenta je na najvišem nivou.
  Njihov tim se sastoji od potpuno profesionalnih plastičnih hirurga i medicinskog osoblja koje je u svakom trenutku spremno da pruži pomoć svakom od naših pacijenata. Za zahvate transplantacije pacijenti dobivaju garancijski certifikat što je jako dobro i čime je pacijent potpuno zaštićen.

  Foto: PR

  Za više informacija: info@vatanmed.com