Praznična čarolija u Tuzli: Doček Nove godine uz Plavi orkestar

  Praznična čarolija u Tuzli: Doček Nove godine uz Plavi orkestar

  Grad Tuzla u saradnji s Turističkom zajednicom Grada Tuzla, Udruženjem samostalnih obrtnika Tuzla, JU Centar za kulturu Tuzla i JKP Pannonica Tuzla i ove godine za svoje građane i sve posjetitelje, organizuje spektakularan javni doček Nove 2019. godine na Trgu slobode.

  Foto: tztz.ba

  Nakon što su prethodne dvije godine u novogodišnjim noćima Tuzlake zabavljali Amel Ćurić i Frajle, doček 2019. godine bit će upriličen uz najljepše pjesme legendarne grupe Plavi orkestar. Hitovi poput Bolje biti pijan nego star, Sava tiho teče, Ako su to samo bile laži, Kaja, Ljubi se istok i zapad…, sigurno će zagrijati sve one koji budu odlučili da Novu godinu dočekaju u Tuzli na proširenom Trgu slobode, a tačno u ponoć, prisutni će uživati u spektakularnom novogodišnjem vatrometu. Organizatori su mislili i na najmlađe, te će kao i svake godine do sada, biti organizovana proslava Dječije Nove godine.

  Potpunoj novogodišnjoj atmosferi u Tuzli doprinijet će i Zimski Grad, događaj koji je otvoren 7.12. i trajat će do 7.01.2019. godine, a održava se također na Trgu slobode. Zimski grad organizuju Magic Factory, Life style i Venus Amica u saradnji s Gradom Tuzla. Događaj nudi bogat program za djecu i mlade, a za one nešto starije tu su večernje svirke, uz najljepše mirise domaće kuhinje i prazničnu atmosferu. Zimski grad će se potruditi da svojim posjetiteljima pruži osjećaje ugode i dobrodošlice uz dobru hranu i prijatnu zabavu.

  Da biste osjetili sve čari praznika, tu je i već tradicionalni bazar. U drvenim kućicama u sklopu bazara na Trgu slobode, posjetiteljima su na raspolaganju razne vrste slastica, čajevi, med i proizvodi od meda, suveniri, zemljano posuđe, prirodne ljekovite kreme, domaći sokovi, hrana i piće.  

  Advent, porodična atmosfera, koncerti i izvrsna gastronomska ponuda samo su dio onoga što ovaj grad nudi u novogodišnjim danima, zato se uputite u Tuzlu i doživite potpunu prazničnu čaroliju ovog grada.

  Foto: tztz.ba

  Turistička zajednica Grada Tuzla
  Solni trg br. 8, Tuzla