Predstava “Nije to to“ otvara cjelogodišnji jubilarni 60. MESS

    Predstava “Nije to to“ otvara cjelogodišnji jubilarni 60. MESS

    Predstava “Nije to to“ slovenskog reditelja Tomija Janežiča, prvi je program cjelogodišnjeg jubilarnog 60. festivala MESS.

    Igranja predstave zakazana su za 7, 8, 9. i 10. septembar u Sarajevskom ratnom teatru sa početkom u 20 sati. Poštujući epidemiološke mjere u publici će moći biti maksimalno 35 ljudi po igranju, a ulaznice po cijeni od 10 KM dostupne su na kupikartu.ba. Za sve one koji prilikom kupovine ulaznica budu koristili Visa kartice, generalni sponzor festivala odobrava popust od 20 posto.

    Predstava je nastala u koprodukciji Scene MESS, Sarajevskog ratnog teatra, Beogradskog dramskog pozorišta i Kraljevskog pozorišta Zetski dom, a uloge ostvaruju glumice iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore: Selma Alispahić, Maja Salkić, Emina Muftić, Amila Terzimehić, Jelena Laban, Karmen Bardak, Maja Ranđić i Dunja Stojanović. Koreografiju i scenografiju predstave radila je Katja Legin, scenografiju Branko Hojnik, kostimografiju Marina Sremać dok su asistenti režije bili Mirjana Medojević, Gabrijel Lazić i Benjamin Konjicija. Za fotografiju je bio zadužen Dženat Dreković.