Prekrasno i bez filtera: Najbolja mjesta u BiH za Instagram fotografije

Prekrasno i bez filtera: Najbolja mjesta u BiH za Instagram fotografije

U doba društvenih mreža, sve je više onih koji su u potrazi za mjestima koje nude savršene kadrove za fotografije, bilo da se one izdvajaju po ljepoti, fotogeničnosti, eleganciji ili zanimljivosti. 

Džipsi, Sarajevo; Foto: Instagram

Otkrivamo vam “najinstagramskija” mjesta u Bosni i Hercegovini koje su nam ove godine otkrili naši pratioci, i toliko su “wow” da je dovoljno reći da uz ovakvu scenografiju nećete trebati filtere.

Žoga bar na Trebižatu

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli ŽOGA BEACH BAR (@zoga_beachbar)

Tokom vrelih ljetnjih dana, ali i drugih godišnjih doba, Bosanci i Hercegovci rado odlaze osvježenje potražiti na rijeci Trebižat. Volimo vodopad Kravica, fascinirali smo se ljepotom Koćuše, najbolje avanture proživjeli smo na kanu safariju upravo na ovoj rijeci, a otkriće nam je i ovaj jedinstveni bar. Atmosfera je opuštajuća, sve je prilagođeno prirodi, muzika je odlična, a njihovi lepršavi loungevi prekrili su news feedove na Instagramu! Mjesto je to gdje se može provesti idealan dan – da li samo u chillanju, ili čak i u igranju odbojke na pijesku, fudbalu, kupanju, kako god!

Džipsi u Sarajevu

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Džipsi🪁 (@dzipsi.dzipsi)

Ove godine najpopularnije mjesto u glavnom gradu Bosne i Hercegovine bio je očaravajući boho kutak nadomak grada, na Kromolju, kafić otvorenog tipa! Idealan pogled na panoramu Sarajeva, livade, rustikalan ambijent u kojem sjedite na sijenu ili starinskim ćilimima na livadi, voćnu salatu jedete iz zdjele koja je napravljena od lubenice ili dinje, pijete domaće voćne sokove, bilo je i više nego dovoljno da privuče Sarajlije da poslijepodnevnu kafu, nakon napornog dana na poslu, ili vikende provedu upravo na Džipsiju. Radnim danima radio je uglavnom od 17 sati, a vikendima od 12. Džipsi se dopao i roditeljima zbog posebno odvojenog dijela za igru djece na pijesku, i igračaka koje su tu rado donosili i ostavljali. Svi koji su tražili romantiku ili posebnu atmosferu za svoje rođendanske zabave, pronašli su je upravo ovdje. Domaćini su nekoliko puta organizirali roštiljadu i druge evente.

Bijeli bar – terasa u Mostaru

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Aleksandra Babić (@alex____96)

Gotovo svake godine, najprepoznatljivije fotografije iz Mostara s pogledom na Stari most nastale su upravo s terase Bijelog bara. Nalazi se u srcu starog dijela mostara, s njegove prekrasne terase djeluje kao da možete Starog dohvatiti rukom. Idealno je mjesto za popodnevno ili jutarnje uživanje, zalasci sunca s terase su čarobni, a lokal je idealan i za sve one koji se svrate u Mostar i traže kratki predah, a žele vidjeti sve ljepote ovog grada na smaragdnoj Neretvi i mosta koji se nalazi na UNESCO-voj listi kulturne baštine.

Etno selo Stanišići

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Етно Село “Станишићи” (@etnoselostanisici)

Jedna od najpopularnijih atrakcija bijeljinskog kraja i lokacija koju Instagram baš voli je autentično planinsko selo u srcu semberijske ravnice, u koje kada zakoračite vratite se na kraj 19. ili početak 20. stoljeća. Stare kuće, jezero, potok, vodenica… sve posjeća na to kako se nekad tu živjelo. U bilo kojem godišnjem dobu ako ga posjetite, vaše fotografije će izgledati kao da ste zalutali u samu bajku!

Etno selo Čardaci kod Viteza

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Etno selo ČARDACI**** (@etno_selo_cardaci)

Još jedno bajkovito, Instagramu drago mjesto, nalazi se nadomak Viteza. Kada odlutate u Čardake, kao da ste se stigli u vodeni svijet vila, vitezova i junaka. Starinske kuće, drveni mostovi, jezero, spa… sve su to razlozi da se u njemu osjećate ugodno, a u svakom kutku vidjet ćete originalnost i motiv da se baš taj kadar nađe na vašim fotografijama.

Zato što jedan članak nije dovoljan…

10 NAJLJEPŠIH FOTOGRAFIJA NA INSTAGRAMU S HASHTAGOM #FURAJBA

10 NAJBOLJIH FOTKI S HASHTAGOM #FURAJBA NA INSTAGRAMU

5 NOVIH LOKALA U SARAJEVU