Prijavi se na takmičenje za najbolju fotografiju rijeke Une 2020

Prijavi se na takmičenje za najbolju fotografiju rijeke Une 2020

Pozivaju se svi zainteresirani Unoljupci, bez profesionalnog, teritorijalnog ili bilo kojeg drugog ograničenja, da učestvuju na “Konkursu za najbolju fotografiju rijeke Une 2020. godine”.

Foto: Furaj.ba

Učešćem na ovom konkursu podstičete promoviranje ljepota rijeke Une, ali i svog fotografskog talenta. Ukoliko stručni žiri vašu fotografiju izabere među tri najbolje, osvojit ćete i jednu od tri vrijedne nagrade:

1. mjesto – 1.000 KM

2. mjesto – vikend za dvije osobe na Japodskim otocima

3. mjesto – vikend za dvije osobe u seosokom domaćinstvu Čardaklije

Fotografije se šalju isključivo na e-mail adresu udruzenjeabc@gmail.com i moraju sadržavati sljedeće karakteristike: · fotografija mora biti u JPEG formatu · minimalno 2500 piksela po dužoj strani (300DPI) · maksimalna veličina jedne fotografije je 4MB · Fotografije ne smiju imati vodeni žig (watermark).

Uz fotografije u e-mailu potrebno je dostaviti i lične podatke (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresa stanovanja, broj telefona, kao i kratak opis fotografije sa lokacijom gdje je načinjena), kao i kratku izjavu da se radi o autorskom djelu.

Svaki učesnik ima pravo dostaviti maksimalno tri fotografije. Sve pristigle fotografije će bez selektiranja biti objavljene na Facebook stranici I love Una. Da bi postale dio konkursa, fotografije obavezno moraju sadržavati motiv rijeke Une. Na fotografijama se mogu naći građevine i ljudi koji se s razlogom uklapaju u već navedeni prirodni ambijent, kao i fotografije koje svojom porukom ukazuju na problematiku zaštite i očuvanja rijeke Une.

Pedeset fotografija sa najvećim brojem like-ova na fan page-u I love Una ući će u uži izbor i bit će izložene na izložbi fotografija pod nazivom “I love Una” u Gradskoj Galeriji u Bihaću. Stručni žiri u sastavu Adnan Suljkanović (akademski grafički dizajner), Samir Sinanović (fotograf), Adnan Dupanović (profesor umjetnosti), Amarildo Mulić (Nacionalni park „Una“), Armin Amidžić (Turistička zajednica Bihać) vršit će izbor dodatnih 10 fotografija koje će također biti izložene na izložbi bez obzira na broj like-ova.

U konačnici, stručni žiri će izabrati tri pobjedničke fotografije od ukupno 60 izloženih. Organizator konkursa zadržava pravo da pristigle fotografije štampa u formatu razglednice ili kalendara ili koristi na web stranici, isključivo u svrhu promocije rijeke Une kao turističkog potencijala i destinacije ili u humanitarne svrhe.

Konkurs ostaje otvoren do 30.04.2020. godine, dok će se izložba fotografija i proglašenje pobjednika održati prilikom obilježavanja Dana rijeke Une.

Napomena: Slanjem fotografija za učešće na konkursu učesnik garantuje da se radi o autorskom djelu. Ukoliko treća strana bude potraživala prava na fotografiju učesnik konkursa koji je dostavio fotografiju preuzima odgovornost.

O organizatoru: Udruženje ABC osnovano je 2012. godine u Bihaću s ciljem da doprinese promicanju građanskog aktivizma, te prirodnih i kulturnih vrijedosti Pounja, između ostalog, organizirajem raznih manifestacija kulturno-zabavnog karaktera. Udruženje ABC, pored “Izložbe najboljih fotografija rijeke Une” tradicionalno organizira i manifestacije poput “Jesen na Gelenderima”, “Blobbing takmičenja na rijeci Uni”, humanitarne akcije “Decembarski dani Udruženja ABC”, te mnogih drugih manifestacija, akcija i aktivnosti.

Zato što jedan članak nije dovoljan….

NJEGOVO VELIČANSTVO NACIONALNI PARK UNA

MARTIN BROD – MJESTO GDJE UNAC LJUBI UNU

AKO NISI VOLJEN ZAVOLI UNU