Produženje garantnog roka za originalne dijelove

    Produženje garantnog roka za originalne dijelove

    Nakon što je VW AG koncern, zbog pandemije virusa Covid-19, napravio ustupak i produžio garantni rok za vozila kojima je garancija na novo vozilo isticala u periodu pandemije, napravljen je još jedan ustupak prema krajnjim kupcima.

    „Sve garancije za ugrađene originalne dijelove u ovlaštenim servisima VW koncerna (brendovi Volkswagen putnički i privredni program, Audi, Škoda i Seat) koje su isticale u periodu mart-maj 2020, se produžuju za tri mjeseca“, ističe Omer Kozadra, rukovodilac Postprodaje Porsche Bosna i Hercegovina.

    Grafički prikaz pokazuje primjer isteka garantnog roka za originalne dijelove

    „Moramo istaknuti da se ovo produženje garancije odnosi samo na one originalne dijelove koji su ugrađivani u našim ovlaštenim servisima. I ove su mjere, kao i one za produženje garantnog roka novih vozila s obzirom na okolnosti pandemije Covid19, jednokratne i dobrovoljne koncesije proizvođača, bez priznavanja bilo kakve odgovornost ili obveze za budućnost. Našim kupcima je, za slučaj pitanja na ovu temu, dostupna naša služba brige o kupcu (e-mail: briga_o_kupcu@porschebh.ba) koja će u najkraćem roku odgovoriti na sva pitanja i nedoumice naših kupaca“, dodaje Kozadra.