Projekt SPARKreators – donacija 500 robota osnovnim školama u BiH

    Projekt SPARKreators – donacija 500 robota osnovnim školama u BiH

    Danas je teško zamisliti bilo kakav poslovni smjer koji ne zahtjeva osobu koja zna programirati. U dobu smo zlatne groznice za programerima. Programiranje je svuda oko nas. Zašto ne početi s edukacijom u najmlađoj dobi? Programiranje nije više samo za osobe koje su završile informatički fakultet – danas osnovnoškolci također mogu naučiti programirati.

    unnamed

    Obrazovanje ima jako važnu ulogu u svakom društvu. Ono nije ništa drugo nego odraz društvenog sustava jedne države. Kako da od Bosne i Hercegovine stvorimo jaku, uglednu i u svijetu poznatu državu? Odgovor leži u jačanju obrazovnog sustava i unaprijeđenju nastave informatike kroz osnovno školsko obrazovanje.

    Udruga Hello World (SPARK school), kao jedna od najstarijih članica SPARK grupacije, aktivno želi doprinijeti poboljšanju formalnog i neformalnog obrazovanja u području robotike, automatike i programiranja. Vođeni tom idejom odlučili smo pokrenuti projekt SPARKreators, u sklopu kojeg ćemo donirati preko 500 mBot robota osnovnim školama i udrugama koje u opisu svojih aktivnosti uključuju rad s djecom diljem Bosne i Hercegovine. Cilj ovog projekta je da djeca od najranije dobi steknu znanja u tzv. STEM zanimanjima, što je zapravo akronim sastavljen od riječi science, technology, engineering and mathematics (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika). Učenjem kroz igru želimo motivirati djecu.