Proljetna noć pod maskama: Naoružaj se ljubavlju!

  Proljetna noć pod maskama: Naoružaj se ljubavlju!

  Međunarodni turistički budvanski karneval, ove godine će se održati od 28. do 30. aprila 2017. godine.

  Pod sloganom „Naoružaj se ljubavlju“, nakon uskršnjih, a neposredno prije prvomajskih praznika, Budva će ugostiti brojne posjetioce iz zemalja okruženja, ali i Evrope, koji će sasvim sigurno ponijeti u svoje domove lijepe utiske, vesele i razdragane, poput samog događaja!

  Karneval će početi u petak nakon što maske, predvođene Dragoljubom Đuričićem i njegovim bubnjarima, ,,Abrumom“ pozovu građane Budve i turiste na feštu. Zabava se zatim nastavlja u kafićima i restoranima unutar zidina Starog grada do kasno u noć.

  Maske iz svih krajeva svijeta dolaze u Budvu kako bi bile dio „Velike karnevalske povorkе“ koja se održava u subotu 29. aprila i završava velikim vatrometom. Iste večeri, očekuju nas i koncerti na više bina unutar Starog grada, a nastupiće Rambo Amadeus, Dragoljub Đuričić i drugi.

  Treći dan Karnevala je posvećen najmlađima, održava se „Mala karnevalska povorkа“ i niz edukativno-zabavnih igara i programa na bini. Pored bogatog kulturno-zabavnog programa, neizostavni dio Karnevala je „Slatki kutak“, gdje će se služiti tradicionalni slatkiši budvanskog kraja.

  Tu nije kraj provodu, ove godine prvi put, u susret prvomajskim praznicima muzički program se nastavlja i u nedjelju 30. aprila uveče, kada će biti organizovan koncert na trgu ispred Starog grada, a nastupiće budvanski bend “Mazzom u fugazzu” i zatim “Who See”!

  Karneval u Budvi označava i nezvaničan početak ljetnje turističke sezone, što mu daje posebnu draž i veselu atmosferu svih dana trajanja!