Promocija Sarajeva širom svijeta

  Promocija Sarajeva širom svijeta

  Zahvaljujući angažmanu Turističke zajednice Kantona Sarajevo i agenata turističkih agencija o Sarajevu, ali i o BiH, govorilo se na različitim sajmovima u svijetu.

  Skoro pa u isto vrijeme dešavali su se sajmovi turizma u Singapuru, gdje je, između ostalih, svoj promotivni štand imala turistička agencija M97,  te na Tajvanu, gdje je Turistička zajednica Kantona Sarajevo po prvi put predstavila turističku ponudu našeg glavnog grada na jednom od najpopularnijih sajmova putovanja u regiji Azija-Pacifik – Taipei International Travel Fair.

  (Sajam u Singapuru)

  Ovih dana uslijedila je potom posjeta Londonu, gdje će vrijedni tim kantonalne turističke zajednice do 8. novembra predstavljati turistički potencijal Kantona Sarajevo na jednom od najvećih svjetskih sajmova turizma World Travel Market – WTM 2017.

  Pored prezentacije opće turističke ponude i sastanaka s britanskim turoperatorima i partnerima predstavljaju se i organizacije koje djelujuju u oblasti turizma u Kantonu Sarajevo, a štandu Turističke zajednice Kantona Sarajevo prodružila se također Turistička zajednica HNK.

  Najvažnija informacija koja je stigla s ovog sajma je da je Turistička zajednica Kantona Sarajevo sinoć na svečanoj ceremoniji u The Law Society Hall u Londonu zvanično proglašena članicom PATA-e, jedne od tri najveće organizacije za turizam u svijetu.