Promocija Sarajeva širom svijeta

  Promocija Sarajeva širom svijeta

  Novoosnovana Turistička zajednica Kantona Sarajevo čini sve na stvaranju pozitivnog imidža Sarajeva i njegove prirodom bogate okoline u svijetu.

  Njene promotivne aktivnosti u posljednje vrijeme odvijale su se pretežno na sajmovima turizma u različitim zemljama. Sve je počelo s gostovanjem na Beogradskom sajmu turizma, a nastavilo se u saradnji s Turkish Airlinesom iz Sarajeva na Filipinima i u Singapuru. Ova popularna kompanija tamo je organizovala prezentaciju BiH za predstavnike preko sto agencija. Tada su neke od njih na licu mjesta uvrstile i našu zemlju na listu svojih turističkih ponuda.

  Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice KS i Faruk Čaluk, direktor Ureda za podršku turizmu Turističke zajednice KS

  Promotivna putovanja obuhvatila su i Međunarodni sajam turizma u Rijadu, a bili su također na Arabian Travel Marketu u Dubaiju zajedno s još nekolicinom domaćih turističkih agencija i hotela. Najveći broj pitanja vezanih za naše podneblje odnosio se na prirodne ljepote, za koje je, kao što je već poznato, arapsko stanovništvo najvećim dijelom i zainteresovano.

  Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice KS

  Vrijedni predstavnici novoosnovane Turističke agencije Kantona Sarajevo uvjereni su da turizam u BiH može izrasti u ozbiljnu privrednu granu, te će i u narednom periodu činiti sve što je u njihovoj moći kako bi Sarajevo bilo u žiži interesovanja turista.

  Promotivne aktivnosti, prema njihovom planu, nastavit će se na sajmovima u Kini, na Tajvanu, te u Londonu.