Promocije maturanata IB DP Programa

  Promocije maturanata IB DP Programa

  Druga gimnzija Sarajevo sinoć je promovisala XVII generaciju maturanata IB Diploma programa. Na ceremoniji koja je održana u Domu mladih Skenderija, uručeni su certifikati o završenom školovanju za 44 učenice i učenika ovog programa.

  O IBO programima u ovoj sarajevskoj gimnaziji govorio je njen direktor, profesor Seid Alibegović. Istakao je važnost postojanja IBO  međunarodnog programa u Drugoj gimnaziji Sarajevo i činjenicu da učenici sa obrazovanjem i diplomom IBO programa dobivaju stipendije i studiraju na prestižnim svjetskim univerzitetima.

  O iskustvu školovanja u IB programima u Drugoj gimnaziji Sarajevo, u ime učenika, govorila je Hena Hadžimujagić. Ona je istakla da je znala da će IBO program zahtijevati mnogo rada i truda , ali da je period u Drugoj donio mnogo lijepih iskustava. Hena je naglasila: “IB nas je oblikovao, izgradio, učinio boljim verzijama nas samih”.

  Nagrade za CAS (kreativnost , sport i društveno korisni rad) dobile su učenice Lejla Dautbašić i Hena Hadžimujagić, dok su zahvalnice za dugogodišnji rad i važnu ulogu u uvođenju i provođenju IBO programa u Drugoj gimnaziji Sarajevo dobile profesorice Samka Hadžihasanović- Midhat i Jasminka Kaljanac- Demir.

  Druga gimnazija Sarajevo je prva škola u Bosni i Hercegovini koja je uvela školovanje po IBO diploma programu i jedina škola koja nudi učenicima prvih i drugih razreda IBO Middle Years program.