Promovisane poštanske marke „EYOF 2019“

  Promovisane poštanske marke „EYOF 2019“

  Promocija poštanskih maraka pod nazivom „EYOF 2019 Sarajevo & East Sarajevo” upriličena je danas u Olimpijskom muzeju na Zetri.

  Ove prigodne marke čiji je motiv Evropski olimpijski festival mladih EYOF 2019, priredili su i odštampali poštanski operateri BH Pošta i Pošte Srpske.

  Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj je zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić zahvalio na odličnoj ideji i gesti javnih poštanskih operatera.

  “Ovo prigodno izdanje sa ilustracijama prvih omladinskih olimpijskih igara nakon Zimske olimpijade 1984. godine, bit će predivna uspomena na jedan lijepi period u kojem će ponovo Sarajevo i Bosna i Hercegovina biti u centru evropskog, ali i svjetskog zbivanja“, istaknuo je Trivić.

  Neziran Đogo, izvršni direktor Sektora za poštanski promet BH Pošte i generalna direktorica Pošta Srpske Jasminka Krivokuć istakli su da su izdavanjem ovih poštanskih maraka željeli dati svoj doprinos i podršku EYOF-u, najmasovnijoj sportskoj manifestaciji od Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu.

  Promociji ovog značajnog događaja prisustvovali su i predstavnici Olimpijskog komiteta BiH.

  Poštansku marku “EYOF 2019” su dizajnirali Saira Imamović i Božidar Došenović.