Proslavimo zajedno Praznik mimoze u Herceg Novom

Proslavimo zajedno Praznik mimoze u Herceg Novom

Praznik mimoze s uvijek dobro osmišljenim programom razlog je da svakog februara brojni turisti i posjetioci pristignu u Herceg Novi. Nisu oni samo privučeni glavnim događajem kojim Novljani slave cvijeće, nego i, naravno, mediteranskom klimom omogućavajući im da barem nakratko zaborave na snijegom prekrivene zimske dane.

Praznik mimoze je stari praznik u Crnoj Gori. Proslavlja se još od 1969. godine plesovima, karnevalima i maskenbalima, a cilj je približiti različite kulture kroz pjesme, igre, muziku i zanimljive nacionalne nošnje.

Ove godine, 2. februara, 49. po redu popularni praznik bit će otvoren na trgu koncertom renomirane hrvatske pjevačice Nine Badrić, dok dan kasnije, 3. februara, u Herceg Novom, u Institutu Dr. Simo Milošević za vrijeme maskenbala, mikrofon preuzima veseli i energični vokal, pjevačica Tijana Dapčević.   

 

Uz pregršt aktivnosti i zabave, u koje se također ubrajaju Fešta na Škveru, Dječiji maskenbal, Dani Beograda, izložba cvijeća, mediteranska fešta Otvorena ulica, Dječija cvjetna povorka, Dani Grčke…,  za vrijeme praznika mali buketi mimoza, koje simbolizuju obećanje proljeća ljudima, bit će dostupni za preuzimanje na ulicama grada. Mnogo je razloga da dođete i vi i proslavite vrijeme ponovnog rođenja, obnove i novog rasta koje je pred nama.

Za više informacija pogledati OVDJE