„Merkur Run4lifestyle“: Prva noćna utrka u Sarajevu

  „Merkur Run4lifestyle“: Prva noćna utrka u Sarajevu

  Nevladina organizacija “Marathon” Sarajevo će pod pokroviteljstvom Merkur BH osiguranja,         19. 05.2017. organizovati prvu noćnu utrku u historiji grada Sarajeva: Merkur Run4lifestyle od 10 km.Merkur Run4lifestyle će početi u 20 sati ispred BBI centra u Titovoj ulici i proći će kroz najljepše dijelove grada Sarajeva sa sljedećom rutom: BBI Centar,Ulica Maršala Tita, Musala, Obala Kulina bana, Vijećnica, Sebilj, Vječna vatra, BBI centar (3 identična kruga). U ovim dijelovima grada će saobraćaj biti parcijalno obustavljen u petak, 19. maja od 19 do 22 sata.

  Na utrku su dobrodošli kako profesionalni atletičari, tako i rekreativci starosne dobi iznad 10 godina, a očekuje se oko 700 trkača. Po uzoru na najbolje svjetske prakse, svi učesnici će dobiti finišersku medalju, specijalnu poklon majicu, broj sa čipom za mjerenje vremena, osvježenje i razne poklone sponzora utrke prilikom prolaska kroz cilj.

  Online registracija za utrku je moguća do subote, 13.maja do ponoći na web stranici udruženja Marathon Sarajevo, uz uplatu kotizacije od 20 KM.  Nakon registracije, trkači će biti u mogućnosti da podignu svoj startni broj u četvrtak, 18. maja od 12 do 20 sati i u petak, 19. maja od 11 do 15 sati na štandu NVO “Marathon” (III sprat BBI Shopping Centra). Nakon trke, rezultati će biti objavljeni na web stranici udruženja Marathon.

  Merkur BH osiguranje i NVO Marathon najavljuju dobru zabavu i priliku za trkače da dožive jednu novu atmosferu utrke u kakvoj nisu imali priliku sudjelovati ranije u Sarajevu, a svrha projekta je promocija zdravog i aktivnog života naših sugrađana.Upravo na ovoj ideji se zasniva i poslovni koncept generalnog sponzora Merkur BH osiguranja, koji posredstvom sestrinske kompanije Merkur Lifestyle aktivno radi na promociji zdravog životnog stila.”Naša kompanija posebno osmišljenim programima želi potaknuti ljude na promjene koje im osiguravaju radost življenja i sretniju budućnost. Želimo animirati bh. građane da sami pokrenu incijative o zdravlju, približiti im važnost pravilne i izbalansirane ishrane te redovne fizičke aktivnosti. U tom smislu, saradnja s NVO Marathon rezultirala je odličnom idejom o organizaciji noćne utrke koja predstavlja priliku za sve građane da se pokrenu, zabave te naprave prvi korak ka potrebnim i pozitivnim promjenama“, riječi su Sabine Mujanović, generalne direktorice Merkur osiguranja.

  Osim Merkur BH osiguranja značajnu podršku cijelom projektu pružaju: Toyota, BBI Centar, Lactalis BH, Dukat, Garmin, Carlsberg, Biona, Druga kuća, Asocijacija XY i Institut za razvoj mladih Kult.

  Posebnu podršku pružili su portal Klix.ba i Antena radio kao medijski pokrovitelji.

   

  Direktor udruženja „Marathon“ Sarajevo, Erol Mujanović je izjavio: „Veoma smo zahvalni generalnom sponzoru Merkur BH osiguranju, ali naravno i svim drugim partnerima koji su prepoznali značaj ove manifestacije koja će za par godina postati regionalni brend sa više hiljada učesnika. Posebno nas raduje da naši sugrađani već nekoliko mjeseci vrijedno treniraju za ovu utrku. To je upravo i jedna od osnovnih društvenih „zadaća“ udruženja Marathon koje već dugi niz godina pomaže ljudima da imaju aktivniji i zdraviji životni stil te da se osjećaju bolje i da budu u formi cijele godine“.

   

  Mapu trke i sve dodatne informacije možete pronaći na oficijelnoj web stranici utrke.