Prva zlatna medalja za BiH na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama

    Prva zlatna medalja za BiH na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama

    Alpski skijaš Andrija Radoš osvojio je prvu zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovinu na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama u Austriji. Radoš je u disciplini superveleslalom slavio ispred Dušana Stefanova iz Srbije i Robinsona Kyla iz SAD-a.

    Andrija Radoš, kojem su ovo prve olimpijske igre, sa ponosom je rekao da je to njegov najsretniji trenutak u životu. “Kad sam završio trku, nisam vjerovao da je zlato moje. Hvala mom treneru Rusku, sa kojim sam zadnja tri mjeseca radio na Vlašiću. Hvala selektoru Ognjenu koji mi je ovdje unio samopouzdanje. U BiH se vraćam sa zlatom, ali želim medalju i u veleslalomu. Nisam još ovdje sve završio” – kazao je Radoš.

    Selektor Ognjen Glamočanin je kazao da je Radoš još u preliminarnim trkama pokazao da je u Austriju došao spreman. “Andrija je poslušao moje savjete, jer već dva dana ovdje pada kiša i svaka greška mogla je biti kobna. Zato smo se prilagodili uvjetima staze. Andrija ima zlato oko vrata. Nadam se da je ovo samo početak naših osvajanja medalja. Prva medalja, pa prvo zlato, dala nam je još veće samopouzdanje” – rekao je Glamočanin.

    Druga predstavnica BiH Tanja Glavočević osvojila je četvto mjesto također u supervelslalomu.