Putevima Ertrugrula… Avionom na Mramorno more

Putevima Ertrugrula… Avionom na Mramorno more

Turska serija “Ertugrul” o životu osnivača Osmanskog carstva za kratko vrijeme oborila je sve rekorde prikazivanja i osvojile gledaoce malih ekrana u brojnim zemljama, te su mnogi rado poželjeli da otputuju tamo gdje je sve počelo… Sada je to i moguće, sa agencijom Relax Tours iz Sarajeva.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Termin putovanja: 03.4-08.4.2021/ 6 dana

Avion-Autobus

ISTANBUL-EDIRNE-CANAKKALE-BURSA-ESKISEHIR-ISTANBUL

  Rani buking do 28.02. Redovna cijena
Cijena po osobi 999,- KM 1099,- KM

Aranžman uključuje:            

  • avionski prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul-Sarajevo
  • aerodromske takse
  • smještaj u hotelu  u 1/2 I 1/2+1  sobama sa polupansion uslugom Osim u Istanbulu noćenje sa doručkom
  • organizacija putovanja
  • pratilac grupe (sa min. 30 bukiranih putnika)

Aranžman ne uključuje:       

  • PZO TURKISH AIRLINES
  • Ulaznice za muzeje cca 25 eur

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i  za uplate po cijeni ranih rezervacija  (Iran, Maroko, Rusija…) prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Relax Tours-a; 2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima Relax Tours ima potpisan ugovor. Cijene su validne za žiralno i gotovinsko plaćanje. SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE RELAX TOURS.

Storniranje putovanja: Za otkaz 50 – 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 – 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
●Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesuviziranja BH pasoša ili ne.

* svi transferi

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:

I DAN / 03.4. / SARAJEVO – ISTANBUL-EDIRNE

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti, let za Istanbul u 09:00 sati, sa Turkish Airlines-om na letu TK 1022. Slijetanje u Istanbul U 12:00 sati, nakon čega slijedi nastavak putovanja prema Edirne(227 KM). U toku putovanja pauze u dogovoru sa grupom. U poslijepodnevnim satima dolazak u Edirne, te obilazak Selimiye džamije, Stare džamije, RezidencijE Bayazita II, mosta na rijeci Meric, muzej islamske umjetnosti.  Večera. Noćenje u hotelu.

II DAN / 04.4. / EDIRNE-CANNAKKALE   

Doručak u hotelu, nakon čega vas vodimo prema Dardaneli gdje ćemo imati priliku posjetiti veliko borište iz I. Svjetskog rata, na kojem poginulo preko 250 hiljada stanovnika Galipolja. Nakon prelaska Dardanela slijedi posjeta Homerovom rodnom gradu Troji u kojem ćemo posjetiti Historijske iskopine.  . Večera. Noćenje.

III DAN / 05.4. / CANNAKKALE-BURSA

Doručak. Nakon doručka odlazak u Bursu- nekad prijestolnica Otomanskog carstva, Bursa je danas četvrti grad po broju stanovnika u Turskoj. Bursu mnogi, s pravom, nazivaju biserom Bliskog istoka – “leđa” joj čuva visoka planina Uludag, a vrata ka svijetu drže otvorena obale Mramornog mora, udaljene svega 20-tak kilometara. Njene krivudave uličice i široki bulevari istovremeno čuvaju bogatu historiju i nude viziju budućnosti zemlje sa epitetom ekonomskog diva.  Bursa se proteže na 62 kilometra u dužinu ispod planine Uludag i 16 kilometara u širinu. Večera. Noćenje.

IV DAN / 06.4. / BURSA-ESKISEHIR(TURBE ERTUGRUL)

Doručak. Poslije doručka, nastavljamo prema prema Eskisehiru. Posjećujemo Sogut u kojem se nalazi turbe Ertugrul gazije, oca Osmana !, osnivača Osmanske imperije. Nakon posjete turbetu, nastavak putovanja prema Eskisehiru, jednom od najljepših gradova centralne Anadolije u kojem će te imati priliku posjetiti stari dio grada Odun Pazar, Kursunlu džamiju I rijeku Porsuk kojom plove gondole. Večera u hotelu. Noćenje.

V DAN / 07.4. / ESKISEHIR-ISTANBUL 

Doručak. Odjava iz hotela te nastavak vožnje iz Eskisehira prema Istanbulu(cca 332 KM). Pauze u dogovoru sa grupom.  Slobodno vrijeme u Istanbulu. Noćenje.

VI DAN / 08.4 / ISTANBUL

Nakon doručka, predlažemo Vam da dan iskoristite za šetnju I kupovinu u Istanbulu, kojeg mnogi nazivaju “Glavnim gradom svijeta”. U dogovoru sa grupom, mogućnost fakultativnog krstarenja Bosforom. Nakon slobodnih ili fakultativnih aktivnosti, slijedi transfer na aerodrom. Let za Sarajevo je planiran u 19.10 na letu TK 1025. Slijetanje u Sarajevo u 20.05 po lokalnom vremenu.


Relax Tours

Zelenih Beretki 22
71000 Sarajevo, BiH
Tel: +387 33 263 330
Fax: +387 33 263 331

relaxtours@relaxtours.com
sales@relaxtours.com


Zato što jedan članak nije dovoljan…

SELIMIJA DŽAMIJA U EDIRNAMA

KOCA MIMAR SINAN AGA

KASABA NA GRANICI